7x dingen die ik echt wil doen in New York

Over twee maanden ga ik eindelijk weer naar de plek waar ik mijn hart verloren ben: New York. Het wordt de zesde keer dat ik naar deze stad ga en ik kijk er enorm naar uit. Ook voor deze keer heb ik wel een lijstje met dingen die ik wil doen in New York, omdat ik nog lang niet alles gezien heb én omdat ik op sommige plekken gewoon heel graag kom. Ik deel mijn lijstje graag met je.

Doen in New York

Rolschaatsen

Ja, je leest het goed. Ik wil graag rolschaatsen in New York. Volgens mij is Amerika het land waar het meest gerolschaatst wordt. Ze hebben overal rolschaatsbanen en het lijkt alsof het daar nooit weg is geweest. Ik wil heel graag de Amerikaanse rolschaats vibe voelen en meemaken. Ik ga dit keer met Vera, dus zij moet er helaas ook aan geloven. Sorry, Veer!

Columbia University

Twee jaar geleden heb ik rondgelopen op de campus van Columbia University, maar toen was alles dicht vanwege de kerstvakantie. Ik heb toen mijn ogen al uitgekeken en nu wil ik het graag zien als alles open is. Misschien valt het tegen, maar dat kan ik bijna niet geloven. Daarnaast wil ik die prachtige gebouwen ook heel graag aan Vera laten zien. 

Wonen 2024Wonen 2024

Summit One Vanderbilt

Summit One Vanderbilt moet de plek zijn waar architectuur en kunst samen komen. Je kunt genieten van het prachtige (veel te hoge) uitzicht over Manhattan, maar er zijn ook ruimtes waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Mike heeft deze ervaring al een keer beleefd, terwijl ik met corona in de hotelkamer zat. Nu is het mijn beurt.

Rooftopbars

Ondanks dat New York dé stad is van de hoge gebouwen, heb ik nog niet heel veel rooftopbars uitgeprobeerd. Ik heb tegen Vera gezegd dat ik er nu wel een paar wil proberen, omdat ik weet dat zij dat ook heel leuk vindt. Ik heb niet per se een voorkeur, al wil ik wel graag naar het dakterras van The Empire vanwege Gossip Girl (natuurlijk). 

Doen in New York 2

Brooklyn

Ik ben al een paar keer in Brooklyn geweest, maar nooit echt met een doel. Vera wil graag meer van Brooklyn zien en ik vind het ook interessant om meer te verkennen dan alleen Manhattan.  De wijken Dumbo, Williamsburg, Greenpoint en Bushwick staan wel op ons lijstje.

The High Line, Central Park en Grand Central

Er zijn ook een paar plekken waar ik gewoon graag kom, zoals The High Line, Central Park en Grand Central. Mijn trip naar New York is niet compleet als ik niet naar deze plekken geweest ben. The High Line vind ik juist in mei heel fijn, omdat het park dan in bloei staat. Daarnaast hoop ik dat het mooi weer is, zodat Vera en ik kunnen picknicken in Central Park. En ja, Grand Central… het liefst loop ik elke dag even door dit gebouw heen.

Doen in New York 3

Slenteren, lol maken en vooral genieten...

Vera is ook al een paar keer in New York geweest en heeft ook een lijstje met dingen die zij graag wil doen. Toch willen we allebei vooral niet teveel plannen en gewoon genieten van de stad. We moeten niet zoveel, maar mogen van alles. Ik vind het ook heel leuk om met Vera die kant op te gaan en onze vriendschap te vieren. We gaan er iets moois van maken.

Vera weet dat ik elke avond een blog zal typen, want ik neem al mijn lezers natuurlijk mee op stedentrip. Ik vergeet jullie zeker niet. Voor nu moeten we nog wat dingen regelen en vooral veel geduld hebben. Ik kan niet wachten!

Heb jij nog een leuke tip voor ons om te doen in New York? Ik hoor het natuurlijk graag. 

Liefs!

6 reacties

  1. Nee, tips heb ik niet. De laatste keer dat ik in NY was, was in 1998, dus een hele poos geleden en er is in die tijd heel veel veranderd! Ik was er twee keer en snap dat je er graag heen gaat, ik vond het ook geweldig! De eerste keer was in 1992, ik was er toen een maand, half september tot half oktober, het was een echte Indian Summer, we konden tot ’s avonds laat zonder jas aan naar buiten. Ik heb er – ondanks dat ik met nare ex was – geweldige herinneringen aan. Geniet van de voorpret Iloon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.