Ik vergeet je niet – Gillian King

Auteur Gillian King ken ik eigenlijk alleen van Instagram, maar ik heb nog nooit een boek van haar gelezen. Ik kwam haar boek Ik vergeet je niet tegen en de flaptekst trok mijn aandacht. Tijd om deze schrijver beter te leren kennen…

Ik vergeet je niet - Gillian King - HarperCollins

‘Mannelijke kaaklijn. Goed lichaam. Perfect lichaam zelfs. En die ogen, pff! Geen wonder dat Elisa als een blok voor hem viel.

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?’

Mijn mening

De laatste tijd lees ik veel boeken via mijn e-reader en ik denk dat dit te maken heeft met mijn whiplash. Klinkt dit gek? Een boek wordt al snel te zwaar, merk ik… Maar goed, laten we het eens hebben over het boek Ik vergeet je niet van Gillian King

Als ik naar het omslag kijk dan zou het boek prima passen tussen de feelgoodboeken van dit moment. Mooi kleurgebruik en de illustratie maakt nieuwsgierig. De kaft past goed bij het verhaal, ondanks dat het juist geen feelgood is maar een roman. De titel geeft aan dat er iemand gemist wordt, maar het blijft nog wel mysterieus.

Het boek is verdeeld in hoofdstukken en per hoofdstuk wordt er gewisseld van personage. We lezen het verhaal van Maddy, maar ook volgen we Elisa. Een goede keuze van de auteur, want het maakt het boek interessant en aan het eind van het boek is alles duidelijk en goed afgesloten. 

Maddy en Elisa zijn zussen, maar wel heel verschillend. Gillian King heeft beide personages heel goed uitgewerkt, zodat je als lezer weet waarom ze doen wat ze doen. Frenkie wordt ook goed neergezet en ik had al snel een zwak voor hem.

Het verhaal is mooi en goed geschreven. Ik had altijd zin om dit boek op te pakken en vond het jammer dat het zo snel uit was. De schrijfstijl van Gillian is prettig, niet moeilijk en er zit een fijn tempo in het verhaal. Allemaal pluspunten. 

Stiekem vind ik het best jammer dat ik niet eerder een boek van deze schrijver opgepakt heb. Ik vergeet je niet is, ondanks het heftige onderwerp, niet zwaar en erg mooi. Zeker een fijne roman om te lezen als je van dit soort boeken houdt. 

Liefs!

Titel: Ik vergeet je niet | Auteur: Gillian King | Uitgeverij: HarperCollins | 304 pagina’s |

5 reacties

  1. Ik ben niet zo van de feelgood en romans, maar misschien dat ik deze wel het voordeel van de twijfel kan geven. Juist omdat het een mysterieus boek is. En dat maakt het wellicht voor mij boeiend. Ik ga hem in elk geval op mijn lijstje zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.