Vlot gelezen: onze Jeep Avenger is er eindelijk!

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat Mike en ik al een tijd wachten op onze nieuwe auto. Eindelijk kregen we vorige week het verlossende telefoontje: we mochten onze Jeep Avenger op komen halen. Op het laatste moment werd de afgesproken datum nog een dag verschoven, maar hij is er!

Jeep Avenger
Deze foto is gemaakt tijdens onze proefrit. Ik heb nog geen goede foto's kunnen maken van onze eigen Jeep.

Waarom een nieuwe auto?

Sinds mijn ongeluk in september 2022 wil ik eigenlijk al een nieuwe auto. Een hogere, maar ook een opvallende auto. Ik wil niet meer ‘gemist’ worden door een vrachtwagen. Natuurlijk weet ik dat dit in mijn hoofd zit, maar toch. Daarnaast was mijn Aygo’tje ook toe aan vervanging. Ik rijd per dag 120 kilometer en dan is een goede auto wel noodzakelijk. 

Al in januari 2023 keken Mike en ik naar de Jeep Avenger. Het is een elektrische auto, lekker opvallend, ontzettend mooi (vinden wij) en ook nog eens verkozen tot beste auto van het jaar 2023. Pas in juni was de auto in Nederland en konden we een proefrit gaan maken. Al snel wisten we dat dit onze nieuwe auto moest gaan worden en we hebben de auto direct besteld. Wat een leukerd!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onze Jeep Avenger?

In eerste instantie zou onze auto in januari geleverd worden, maar dat is uiteindelijk 11 april geworden. Jammer, maar we hadden wel rekening gehouden met vertraging. Hij is er nu, dus waar praten we nog over?

We hebben dus de elektrische versie genomen in de kleur Sun Yellow (zoals op de foto). De auto is niet te missen, zou je denken. We hebben gekozen voor de Summit, de luxere uitvoering. Mij zegt het allemaal niet zoveel, maar alles zit erop en eraan. 

Ergens vind ik het ook wel spannend om volledig elektrisch te gaan rijden en het zou zomaar kunnen dat het heel erg tegen gaat vallen. Dat gaan we de komende maanden ontdekken. De auto is ook echt een stukje groter dan dat ik gewend ben, dus ik zal even moeten oefenen met parkeren. Ik hoop vooral dat we veel plezierige en veilige kilometers zullen rijden.

Omdat ik zelf ontzettend blij ben, wilde ik dit natuurlijk heel graag met jullie delen. Nu stop ik weer met typen, want zoveel verstand van auto’s heb ik helemaal niet. Je zal de auto in ieder geval regelmatig tegen gaan komen in De week in foto’s 😊. 

Liefs!

Oh… zijn naam is Jeep (op z’n Nederlands).

7 reacties

  1. Toffe auto hoor! Mag je daar ook een caravan mee trekken? Ik dacht dat dat niet met hybride en elektrische auto’s kon. Misschien inmiddels wel, geen idee haha! Veel rijplezier met deze knapperd!

  2. Ik rijd zo weinig dat ik mijn Ford Kia van 13 jaar niet meer wegdoe en geen nieuwe meer neem. Ik blijf erin rijden tot ie op is. Maar ik rijd nog geen 2000 km per jaar! Jij per dag 120, ik zou dan ook een toffe bak willen en die hebben jullie, ik vind hem prachtig! Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.