Minder nekpijn met een kussen van Be Koala

In mijn leven heb ik al veel kussens versleten. Ik vind het enorm lastig om een hoofdkussen te vinden, omdat ik snel last heb van mijn nek. Dit was voor mijn ongeluk vorig jaar al het geval en is het afgelopen jaar niet beter geworden. Afgelopen maand kwam ik in contact met Be Koala en zij maken een kussen op maat voor je. Vandaag deel ik mijn ervaring, omdat ik weet dat meer mensen het moeilijk vinden om een goed kussen te vinden.

Be Koala Kussen Gewoon Iloon 2

Nog nooit gehoord van Be Koala?

Be Koala is een jong en startend bedrijf en maakt alleen gebruik van natuurlijke producten. Voor het maken van dit kussen wordt geen plastic gebruikt en er zitten ook geen dierlijke producten in. Daarnaast heeft het kussen een levensduur van twintig jaar. Hartstikke duurzaam dus. 

Bij Be Koala wordt er gekeken naar je slaaphouding, je matras en naar je lichaam. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt het kussen gemaakt. Kan bijna niet missen, toch?

Be Koala
Sint 2023Sint 2023

Mijn kussen van Be Koala

Ook mijn kussen is helemaal op maat gemaakt. Ik zal je laten zien welke vragen er gesteld worden:

 • Hoeveel weeg je?
 • Hoe lang ben je?
 • Welk maat t-shirt heb je?
 • Wat is je hoofdomtrek?
 • Hoe breed is je schouder?
 • Hoe zijn je schouders (breed, smal, gemiddeld)?
 • Hoe val je het liefst in slaap?
 • Op welk deel van je kussen lig je het meest?
 • Wat voor soort matras heb je (hard, gemiddeld, zacht)? 
 • Heb je nekklachten?
 • Opmerkingen?

Zoals je ziet worden er behoorlijk wat vragen gesteld. Ik slaap bijvoorbeeld graag op mij zij en lig vaak op het puntje van mijn kussen en nu wordt daar ook specifiek naar gevraagd. Dat geeft hoop.

Het kussen van Be Koala wordt na ongeveer zeven dagen thuis afgeleverd. Hieronder zie je mijn nieuwe kussen. Maar nu de grote vraag: slaapt het kussen ook lekker?

Be Koala Kussen

Mijn ervaring

Ik vind het altijd spannend om op een nieuw kussen te gaan slapen, want de kans op nog meer nekpijn is altijd groot. Ze zeggen bij Be Koala ook dat je je kussen drie weken de tijd moet geven. Ik zag de bui al hangen. 

Eerlijk? Ik sliep eigenlijk de eerste nacht al goed op dit kussen. Mijn kussen is zacht, maar toch stevig genoeg voor mij.  Hij zakt niet helemaal in, zodra ik mijn hoofd erop leg en lezen op mijn zij gaat ook goed (gelukkig!).

Nu ben ik een een paar weken verder en ik heb nog geen moment verlangd naar mijn oude kussen. Sterker nog, ik kom niet eens met nekpijn mijn bed uit. Elke ochtend schud ik mijn kussen op, zodat hij ’s avonds weer lekker vol aanvoelt.

Wat ik ook erg fijn vind, is de extra vulling die meegestuurd wordt. Zo kan ik, als ik dat wil, mijn kussen altijd bijvullen. Tot op heden heb ik dat nog niet nodig gehad, maar wel fijn dat het kan. 

Be Koala Vulling

Het is lang geleden dat ik zo enthousiast ben geweest over een hoofdkussen. Ik slaap echt heel erg lekker en ga dit kussen hopelijk nog heel lang gebruiken. Ben jij op zoek naar een goed kussen? Neem eens een kijkje op de site van Be Koala.

Liefs!

* Dit artikel is in samenwerking met Be Koala, maar wel met mijn eerlijke mening.

15 reacties

 1. Ik ken het merk niet. Wel handig dat je hem eventueel zelf kan bijvullen. Van welk materiaal is het dan?

  Een levensduur van 20 jaar is wel heel overdreven. Ook niet echt hygiënisch lijkt me. Fijn dat hij jou bevalt!

 2. Ik kende het merk nog niet, maar lijkt me wel erg goed. Ondertussen ben ik me ook bewust van de belangrijkheid van een goed hoofdkussen. Ik hou wel van een stevig exemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.