Kwetsbaar Verliefd | Lianne Reijntjes

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van auteur Lianne Reijntjes met de vraag of ik op de valreep nog mee wilde doen met de blogtour van haar boek Kwetsbaar Verliefd.

Het boek ging al vanaf januari elke maand naar een andere lezer en de lezer van november was uitgevallen. Omdat ik met veel plezier de DJ-serie had gelezen, had ik hier wel oren naar. Een paar dagen later lag het boek in de brievenbus. 

‘Voor het eerst sinds die gênante actie kijk ik op, naar een lange jongen met verzorgd blond haar en vriendelijke blauwe ogen. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes. “Ben jij Nederlands?” ‘

Flaptekst

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Mijn mening

Dit specifieke boek was al op 10 andere deurmatten gevallen, dus het was geen nieuw exemplaar meer. Helemaal niet erg, want elke lezer heeft er een persoonlijke boodschap in geschreven. Ook ik zal er iets in schrijven en het naar de laatste lezer van dit jaar sturen. Ik vind het concept enorm leuk zo.

Als je het boek ziet, weet je meteen dat het een feelgoodboek is. De omslag is gezellig, zomers en vertelt al iets over de inhoud van het boek. Ook de titel verklapt dat het een feelgood is en past erg goed bij het verhaal. Ik kan me goed voorstellen dat je dit boek graag wilt lezen onder een parasolletje in de zon, maar ook in november is het fijn om even weg te dromen naar de Spaanse stad Barcelona.

De schrijfstijl van Lianne Reijntjes is zeker prettig te noemen. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, er zit een lekker tempo in het verhaal en het is realistisch geschreven. Als je een beetje bekend bent in Barcelona is het boek nog leuker om te lezen, omdat je dan ook echt een beeld hebt bij de gebeurtenissen. 

BoekenBoeken

Helaas vond ik niet alles aan dit boek geweldig. Ik vond de hoofdpersoon Gia namelijk een beetje irritant en ik had haar graag af en toe een schop onder haar billen willen geven. 28 jaar en dan nog zo onzeker en onvolwassen… Ik houd blijkbaar wat meer van powervrouwen =). Gelukkig maakte Alex veel goed. Zijn personage was goed uitgewerkt en met hem had ik ook veel meer een klik dan met Gia.

Het verhaal op zich is leuk, maar misschien niet heel origineel. Ik vind dat bij een feelgood ook niet zo erg, want ik wil gewoon wegdromen bij een heerlijk romantisch en grappig verhaal. Kwetsbaar Verliefd voldoet hier wel aan.

Is Kwetsbaar Verliefd het leukste feelgoodboek dat ik ooit heb gelezen? Nee, maar het is wel een vermakelijk boek waarbij je je verstand op 0 kan zetten en even uit de werkelijkheid wordt gehaald om te genieten van de Spaanse zon. Zeker in november klinkt dit erg verleidelijk toch?

Liefs!

Titel: Kwetsbaar Verliefd | Auteur: Lianne Reijntjes | 260 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.