Leuke activiteiten in en om het huis

Vandaag is het acht weken geleden dat ik aangereden werd en met een hersenschudding en whiplash thuis kwam te zitten. Ondanks dat ik nog steeds niet helemaal begrijp waarom ik hier zo enorm lang last van heb, moet ik het accepteren. In die acht weken ben ik andere bezigheden gaan zoeken, omdat lezen, bloggen, hardlopen en naar mijn telefoonscherm staren niet bevordelijk zijn voor mijn herstel. Ik ben op zoek gegaan naar leuke activiteiten in en om het huis en vandaag deel ik ze met je. Wie weet kan ik je een beetje inspireren ☺️.

Mooi en gezondMooi en gezond

1. Wandelen

Noem het een geluk bij een ongeluk, maar de afgelopen acht weken hebben we veel mooi weer gehad. Zowel mijn fysiotherapeut als mijn osteopaat vertelden mij dat ik moest gaan wandelen. Wandelen? In mijn eentje? Dat is een beetje suf toch? Maar ja, hardlopen ging ook niet… Uiteindelijk heb ik mijn hardloopschoenen aangetrokken en heb ik het wandelen een kans gegeven. Wat blijkt? Ik vind het heerlijk. Ik zie zoveel meer van mijn buurt dan tijdens het hardlopen en dat bevalt prima. Daarnaast doet frisse lucht wonderen. 

De leukste activiteiten in en om het huis

2. Luister eens een luisterboek

Ik had het al wel eens geprobeerd tijdens het hardlopen: een luisterboek luisteren. Dat was geen succes, want ik kon me helemaal niet concentreren op het verhaal. Sinds mijn wandelavontuur heb ik Storytel nog eens een kans gegeven, omdat lezen soms echt een gevecht was. Tijdens het wandelen is het veel makkelijker om je focus bij een luisterboek te houden en nu ben ik stiekem fan. Niet alleen tijdens het wandelen, maar ook in de auto vind ik een luisterboek een heel goed idee. 

3. Knutselen

Al een paar maanden had ik het idee in mijn hoofd om een minibieb te gaan maken. Het idee dat je andere mensen blij kan maken met een gratis boek, vind ik heel erg tof. Nu is het toevallig zo dat ik een enorm handige schoonvader heb en hij vindt het leuk om te knutselen. Dus na een paar weken op de bank zitten, hebben we een plan gemaakt, hout gehaald en is hij gaan timmeren en zagen. Ik heb af en toe geholpen of aanwijzingen gegeven 🙈. Nu zijn we al bijna twee weken aan het verven en dat is mijn taak. Muziekje op en hoofdje leeg. Het resultaat wordt prachtig, maar daar vertel ik binnenkort meer over. Knutselen, tekenen, verven… prima activiteiten om binnen of buiten te doen.

De leukste activiteiten in en om het huis

4. Niksen

Niksen, ik doe het tegenwoordig elke dag wel even. Op momenten dat ik moe ben, hoofdpijn heb of mijn energiemetertje leeg is kan ik gerust een uur op de bank niksen. Zitten en niks doen. Klinkt echt heel saai en gek hé? Toch is het goed om af en toe even niets te doen. Even geen prikkels, even niets moeten. Het gebeurt wel eens dat ik in slaap val (heerlijk), maar op andere momenten let ik beter op mijn ademhaling of  op mijn houding. Niksen is soms best fijn. 

5. Spelletjes spelen

Meestal komen de spelletjes hier rond de kerstvakantie weer eens naar beneden, maar nu zijn we in september al begonnen. De eerste weken probeerde ik patience te spelen met twee stokken kaarten en later gingen we jokeren. Op dit moment ligt Rummikub op de eettafel. Gezellig, ook als het nog geen kerst is. En eerlijk, het is veel beter, leuker, gezelliger dan naar een of ander scherm turen.

De leukste activiteiten in en om het huis

Verplicht thuiszitten is nooit leuk, maar soms ontkom je er niet aan. Gelukkig zijn er genoeg leuke activiteiten in en om het huis te vinden. Mocht je dus een keertje aan huis gekluisterd zitten, probeer er dan het beste van te maken. Heb je nog een tip voor mij dan hoor ik het natuurlijk heel graag.

Liefs!

8 reacties

 1. Heerlijk is het om zulke dingen rondom huis te doen hé? Ik heb allerlei letterblokjes gekocht om nieuwe gedichten te maken. Wandelen doe ik sowieso heel graag!

 2. Echt niksen, dat kan ik niet hoor! Daar zou ik dan wel echt door mijn lichaam toe gedwongen moeten worden. Kom gelukkig zelden voor. Wandelen vind ik ook fijn. Liever met iemand dan alleen, maar ik heb het laatst ook alleen gedaan en dat was eigenlijk zo vervelend nog niet!

  1. Hoi Simone, dat dacht ik dus ook, maar ik vind het in mijn eentje eigenlijk veel fijner. Even echt tijd voor mezelf, heerlijk! En niksen is best fijn hoor .

 3. Mijn lijstje lijkt op de jouwe, haha! Ik wandel en lees heel graag (heb luisterboeken nog niet geprobeerd), speel spelletjes met mijn lief (Yahtzee is favoriet) en ik ben absoluut koningin niksen 😛

  1. Yahtzee vind ik ook heel leuk, maar dat maakt op het moment iets teveel lawaai, haha. Ik speel het wel graag op mijn telefoon. Een luisterboek luisteren is wel een tip hoor. Ik vind het echt wel fijn.

 4. Wandelen is heerlijk! Ik geniet juist ook van alleen wandelen. Even alleen met je gedachten in de natuur.

  En niksen is eigenlijk heel belangrijk en goed voor een mens (maar niet makkelijk hahaha). We niksen tegenwoordig niet meer hè. Als we wachten (op de bus, op bezoek of in de wachtkamer) pakken we altijd een telefoon erbij.

  Ik raad je het spel Clever aan. Leuk om alleen of samen met iemand te doen.

  Het is een mooi lijstje met mooie activiteiten, alleen de reden erachter is erg naar en stom natuurlijk. Hopelijk ben je snel de oude!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.