5 levenslessen die belangrijk zijn voor mij

Sinds november ben ik 40 jaar en in die 40 jaar heb ik al veel mogen meemaken en leren. Vroeger was ik niet zo bezig met levenslessen of het doel van mijn leven, maar dat is wel veranderd in de afgelopen tien jaar. Ik deel de levenslessen die voor mij belangrijk zijn en ben benieuwd welke levenslessen jij belangrijk vindt.

Levenslessen

Leef je mooiste leven

De zin Leef je mooiste leven komt natuurlijk uit het boek Master Your Mindset van auteur Michael Pilarczyk; één van mijn favoriete boeken over persoonlijke ontwikkeling. Voor mij een belangrijke zin, omdat ik echt vind dat je altijd moet proberen om je mooiste leven te leven. Lukt dat mij altijd? Nee, natuurlijk niet, maar ik probeer het elke dag zo mooi mogelijk te maken.

Falen is leren

Fouten maken en falen vinden veel mensen moeilijk. In onze maatschappij wordt het vaak gezien als iets negatiefs, terwijl ik het daar helemaal niet mee eens ben. Fouten maken of falen is misschien niet fijn, maar als je wilt groeien moet je juist af en toe vallen want dan leer je pas. Zolang je maar weer opstaat en het nog een keer probeert. Niemand is perfect en dat is maar goed ook.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Niet iedereen hoeft jou aardig te vinden

Vroeger vond ik het heel belangrijk wat mensen van mij vonden. Tegenwoordig heb ik daar gelukkig niet meer zoveel last van. Niet iedereen vindt mij aardig en ik kan je vertellen dat ik ook niet iedereen leuk vind 🙈. Sterker nog, het lijkt me doodvermoeiend om altijd maar aardig gevonden te worden. Het is ook onmogelijk en onrealistisch en dat is helemaal oké.

Doe elke dag iets waar je blij van wordt

Het huishouden moet op orde blijven, er moet gewerkt worden en dan is het ook nog fijn als je in het weekend wat sociale afspraken hebt staan. Op welk moment heb je dan ook nog tijd voor jezelf? Ja, daar gaat het nog wel eens mis. Ik probeer elke dag iets te doen waar ik blij van wordt. Op dit moment is dat bijvoorbeeld het typen van deze blog, maar het lezen van een boek, rolschaatsen, wandelen met de hond zijn ook momenten waar ik blij van wordt. Af en toe voor jezelf kiezen mag namelijk ook.

'Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg'

We eindigen met een uitspraak van Albert Einstein. Als je blij bent met het leven zoals het is dan ben ik heel blij voor je. Als je op zoek bent naar verandering dan zal je toch zelf uit je comfort zone moeten stappen, want de verandering klopt niet vanzelf op de deur. Uit je comfort zone stappen is niet altijd prettig, maar achteraf ben je vaak erg trots op jezelf. En het ergste wat er kan gebeuren is dat je leert… een win-win situatie toch?

Dit waren de 5 levenslessen die ik heel belangrijk vind. Hebben we overeenkomsten? Of heb jij juist een levensles die hierbij had moeten staan? Laat het me vooral weten. 

Liefs!

8 reacties

  1. Wat een mooie levenslessen. Ik kan me er ook wel in vinden. Hoewel ik met een aantal nog steeds lerende ben hoor. Maar goed, ik ben ook 5 jaar jonger, dus ik heb nog even 😛 Ik denk dat mijn grootste levensles tot nu toe is dat je echt naar je lichaam moet luisteren. Dat heb ik veel te lang niet (goed) gedaan. Gelukkig gaat dat nu vele malen beter!

    1. Ja, daar ben ik het ook helemaal mee eens. Je lichaam geeft precies aan wat het nodig heeft. Enne… zit je me nou belachelijk te maken met mijn leeftijd 😂?

  2. Uit jouw inspirerende lijstje spreekt ‘Falen is leren’ me het meest aan. Deze les is zo belangrijk en vaak onderschat. Daarnaast wil ik een les toevoegen die voor mij van onschatbare waarde is: ‘Zelfs in de diepste duisternis kan een klein lichtje hoop schijnen: blijf optimistisch.’ Deze gedachte heeft me door de moeilijkste tijden heen geholpen. Het herinnert mij eraan dat er altijd ruimte is voor iets positiefs, hoe klein ook, en dat we van elke situatie iets moois kunnen maken.

    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.