De voordelen van rolschaatsen

10 april 2020 was het de dag dat ik voor het eerst rolschaatsen onder mijn voeten had. Na een paar uur gestuntel kon ik al wat stukjes rolschaatsen en sindsdien ben ik verkocht! Mijn rolschaatsverhaal heb ik al een keertje online gezet in het artikel Mijn liefde voor rolschaatsen. Omdat het een nieuwe liefde is geworden, zal ik vandaag alle voordelen van rolschaatsen eens onder elkaar zetten. Op naar een rolschaatsend Nederland.

Voordelen van rolschaatsen 1

Rolschaatsen is voor alle leeftijden

Misschien zou je het niet denken, maar rolschaatsen is echt voor alle leeftijden. Natuurlijk heb ik vroeger rolschaatsen gehad (ken je ze nog, die blauw-gele dingen?), maar al snel kwamen de skeelers en vergaten we de rolschaats. Toen ik ze vorig jaar aandeed, was ik 36 jaar en kon ik er echt niets op. Ondertussen ben ik bijna een jaar verder en heb ik erg veel geleerd. 

Zoals ik al eerder heb verteld, ben ik al een paar keer naar een rolschaatsdisco geweest. Ook hier zie je mensen van alle leeftijden. Kinderen van drie jaar tot volwassen mensen van 75 jaar. Je bent dus nooit te oud om te leren rolschaatsen. 

Je bent lekker in beweging

Een ander voordeel van rolschaatsen is dat je in beweging bent. Bewegen is altijd en voor iedereen goed en belangrijk. Er zijn genoeg manieren om te bewegen, maar rolschaatsen is toch wel mijn favoriete manier. Je kan ook doen waar je zin in hebt. Soms ga ik naar een stuk asfalt om mijn balans te verbeteren of kunstjes te oefenen, maar ik kan ook zomaar een rit van 20 kilometer maken. Je hoeft dus niet altijd per se ver van huis te gaan als je daar geen zin in hebt. 

Vooral in het begin heb ik uren in de tuin geoefend. Bijvoorbeeld met draaien, stoppen of springen. Soms heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig. 

Voordelen van rolschaatsen 2

Alles draait om balans

Om goed te kunnen rolschaatsen, zal je in het begin vooral bezig zijn met je balans. Hoe zorg je ervoor dat je blijft staan als er een klein hobbeltje in de weg zit? Hoe maak je een draai zonder om te vallen? Hoe blijf je überhaupt staan? Het draait uiteindelijk allemaal om je evenwicht en het is erg leuk om daarmee te spelen. Je balans zal dus met sprongen vooruit gaan. 

Sterkere beenspieren

Je hebt heel je lichaam nodig bij het rolschaatsen, maar vooral je benen moeten het zware werk doen. Je zal dus je beenspieren trainen en daardoor sterkere beenspieren krijgen. Een bijkomend voordeel van rolschaatsen is dat je op een leuke manier ook wat calorieën kan verbranden. 

Het ziet er zo leuk uit

Hier kan ik kort over zijn: rolschaatsende mensen zien er gewoon hartstikke leuk uit. Rolschaatsen zijn mooi en je kan ze helemaal naar je zin stylen. Het maakt je dus ook nog eens creatief =).

Een paar weken terug heb ik het artikel De juiste rolschaats geschreven. Mocht je op zoek zijn naar rolschaatsen dan vertel ik je waar je op moet letten bij het kopen van rolschaatsen. 

Je zorgt voor vermaak

Hoewel rolschaatsen niet zo heel moeilijk is en iedereen het kan, zal je vast een keer je evenwicht verliezen of een hobbel waarbij je niet al te sierlijk overkomt. Geeft niets, want je zorgt dat andere mensen iets hebben om naar te kijken. Zolang je maar niet te hard valt…

Even je koppie leeg

Een tijd lang was hardlopen mijn hobby. Hardlopen vond ik ook fijn, maar mijn hoofd bleef wel op volle toeren draaien. Als ik aan het rolschaatsen ben, ben ik aan het rolschaatsen. Er is op dat moment geen plaats voor werk, persoonlijke sores of problemen van een ander. Heerlijk vind ik dat.

En dan het belangrijkste

Eén van de belangrijkste voordelen van rolschaatsen is het plezier dat je ermee hebt. Het is gewoon enorm leuk om te doen en ik vind het heel bijzonder om te zien dat rolschaatsen wat meer opkomt in Nederland. Je kan zoveel meer dan alleen maar kilometers maken en daarnaast ziet het er gewoon echt heel tof uit. 

Het liefst zou ik iedereen rolschaatsen geven en laten zien hoeveel plezier rolschaatsen brengt. Komend weekend wordt het weer mooi weer, dus ik kan niet wachten om ze aan te schieten en een rondje te gaan rijden. Mocht je twijfelen of rolschaatsen iets voor je is dan hoop ik je met dit artikel over de voordelen van rolschaatsen over de streep getrokken te hebben. Laat je het weten?

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.