Mijn liefde voor rolschaatsen

Rolschaatsen, als je mij een beetje volgt dan weet je dat dit, naast lezen, mijn favoriete hobby is. Mijn liefde voor rolschaatsen is nog maar sinds april dit jaar ontstaan en deze nieuwe hobby komt eigenlijk voort uit verveling tijdens coronatijd. Nu vraag ik me vaak af waarom ik hier niet eerder mee begonnen ben…  

Omdat ik nogal enthousiast kan zijn over dingen die ik leuk vind, heb ik bedacht dat het misschien wel leuk is om wat over mijn eerste acht maanden op rolschaatsen te vertellen. Daarnaast mag rolschaatsen in Nederland echt meer aandacht krijgen. 

Het begin

Vanaf maart zat ik, net als heel veel andere mensen, opeens thuis achter een scherm te werken. Normaal gesproken ging ik om 07:15 de deur uit en kwam ik rond 18:00 weer thuis en nu kon ik om 08:00 mijn computer opstarten en om 16:30 weer afsluiten. Mijn dag leek een stuk langer te zijn. 

Na een paar weken was ik er wel klaar mee en wilde ik wat meer naar buiten, dus ik besloot mijn inline skates uit de kast te halen. Dat was al jaren geleden en mijn skates waren eigenlijk wel aan vervanging toe. Dat bleek ook wel toen ik ongeveer vijf minuten onderweg was en mijn wieltjes de geest gaven. Ze waren in al die jaren verduurd en niets meer waard. 

Dat was even balen. Ik had nieuwe inline skates kunnen kopen, maar ik had ook nog rolschaatsen staan. Die rolschaatsen had ik zeker tien jaar geleden gekocht via Marktplaats, één keer aan gehad en in de kast gezet omdat ik er niets van kon. Aangezien ik nu toch meer tijd had, had ik ze weer uit de kast gehaald, afgestoft en toch maar weer eens aangedaan. Een nieuwe hobby was geboren. 

Liefde voor rolschaatsen 2

Rolschaatsen is even wat anders dan inline skaten, dus ik begreep in het begin niet wat ik moest doen. Al snel ben ik op YouTube filmpjes gaan zoeken en zo ben ik gaan leren rolschaatsen. Het ging letterlijk met vallen en opstaan, maar ik ben helaas ook geen 16 meer. Ik keek vooral de filmpjes van Dirty Deborah Harry en  Estro Jen. Aanraders =).

De smaak te pakken

In die maanden dat ik thuis moest werken, heb ik elke dag mijn rolschaatsen aan gehad en ben ik aan het oefenen geweest. In het begin in de achtertuin en al snel ging ik wat meer op pad. Zolang de fietspaden glad waren, ging het rolschaatsen prima.

Naast het kijken van al die filmpjes ging ik ook op zoek naar betere rolschaatsen. Mijn rolschaatsen waren tweedehands, al wat verouderd en als ik een lang stuk had gereden  zaten er blaren op mijn voeten. Na flink onderzoek gedaan te hebben kwam ik uit bij de Moxy Lolly’s van Moxi Roller Skates ( Estro Jen is hier de eigenaar van). Natuurlijk ook meteen de duurste die er te vinden waren, maar ze stonden echt goed aangeschreven. 

Het heeft twaalf (!) weken geduurd voordat ze binnen kwamen, dus ik moest het nog even doen met mijn oude skates. Maar sinds begin juli ben ik eigenaar van deze knapperds. En tot op de dag van vandaag heb ik geen seconde spijt gehad van deze aankoop. Na een paar dagen ben ik 22 kilometer gaan rolschaatsen en ik had geen centje pijn. Daarnaast is de kwaliteit fantastisch. Mijn liefde voor rolschaatsen is alleen maar gegroeid. 

Liefde voor rolschaatsen

En nu

Ondertussen ben ik acht maanden aan het rolschaatsen en vind ik het nog steeds heerlijk. Het fijnste van rolschaatsen vind ik dat mijn hoofd compleet leeg is als ik bezig ben en dat je op rolschaatsen veel leuke dingen kan doen (niet dat ik daar nou goed in ben). Gezegd moet worden dat ik ook echt dol op schaatsen ben en het daar toch wel iets van weg heeft.

Het enige nadeel nu is dat ik niet snel naar buiten ga om te rolschaatsen, omdat het slecht weer is en omdat de fietspaden bezaaid liggen met bladeren of nat zijn van de regen.

Om wel lekker te kunnen rolschaatsen, ga ik bijna elke week naar Skate Fever; een rolschaatsdisco in Capelle aan den IJssel. Het is even een half uurtje rijden, maar wel erg fijn om twee uur lang even in mijn eigen wereldje te zijn. Bij Skate Fever heb ik ook vijf lessen gevolgd om beter te worden en daar heb ik veel aan gehad. 

Ik ben dol op de herfst en de winter, maar ik kan niet wachten om straks weer lekker buiten kilometers te kunnen maken. Een vriendin en mijn nichtje hebben ook het rolschaatsvirus te pakken, dus dat maakt het extra leuk om straks weer op pad te gaan.

Mocht je het leuk vinden om ook eens te rolschaatsen dan raad ik je aan om naar een rolschaatsdisco te gaan en het gewoon eens te proberen. In Capelle aan den IJssel zit Skate Fever en in Amsterdam zit Roller Planet. Verder zijn er in Nederland weinig te vinden (hoe jammer?!), maar mocht je bij de grens van België wonen dan zou ik even online gaan zoeken, want daar rolschaatsen ze een stuk meer. Nu wij nog =).

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.