Mijn leesplannen voor 2022

In 2021 heb ik meer dan vijftig boeken gelezen, maar ook teveel boeken gelezen die ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Natuurlijk lees je wel eens een boek dat wat tegenvalt, maar het afgelopen jaar waren het er meer dan normaal. Tijd om mijn leesplannen voor 2022 eens onder de loep te nemen. 

Leesplannen voor 2022

Geen leesdoel meer

In de afgelopen jaren had ik altijd een leesdoel voor mezelf gesteld. Afgelopen jaar had ik het doel van 50 boeken gesteld en dat heb ik gehaald. Erg fijn, maar wat maakt het eigenlijk uit?

Waarom had ik eigenlijk een leesdoel gesteld? Als ik eerlijk ben kan ik deze vraag alleen maar met een dom antwoord beantwoorden: omdat iedereen het doet op Bookstagram.

Het geeft eigenlijk erg veel druk op het lezen, omdat je toch wil proberen om je leesdoel te behalen. Terwijl lezen te allen tijde vooral heel erg leuk en ontspannend moet zijn. 

Komend jaar dus geen leesdoel, maar gewoon lekker lezen zonder druk. Het bevalt me nu al!

Recensie-exemplaren

In 2021 heb ik best wel veel recensie-exemplaren mogen lezen en recenseren. Ik vind dit heel erg leuk om te doen en wil hier zeker niet mee stoppen. Daarnaast is het elke keer weer een cadeautje om een boek op de deurmat te krijgen en vind ik het heel tof dat ik het vertrouwen van een uitgeverij of een auteur krijg. 

Ik zal wel wat selectiever zijn het komende jaar, omdat ik soms zoveel recensie-exemplaren binnenkrijg dat ik er soms amper van kan genieten. Dat moet anders!

Voorheen mailde ik uitgeverijen nog wel eens om te vragen of ik een bepaald boek mocht recenseren, maar dat zal ik niet zo vaak meer doen. Uitgeverijen en auteurs weten mij tegenwoordig te vinden en ik vind het veel leuker als een schrijver mij opzoekt met de vraag of ik zijn/haar boek wil recenseren. 

Als er echt een boek is waar ik enorm naar uitkijk, zal ik vast nog eens contact opnemen met de uitgeverij. Niet te vaak meer in ieder geval.

Leesplannen voor 2022 .2

Meer non-fictie lezen

Ik lees heel graag thrillers, romans en feelgoodboeken, maar ik vind het ook leuk om non-fictie boeken te lezen. Denk hierbij aan (auto)biografieën, maar ook boeken over mindset en psychologie. Ik wil wat vaker zo’n boek uit de kast pakken, omdat ik het heel interessant vind.

Afgelopen week kreeg ik de tip om Drive van Mark Tuitert te lezen, dus die staat nu op mijn lijstje. Ook het boek van Barack Obama wil ik graag nog lezen.

Mocht je nog leuke tips hebben dan hoor ik het heel graag!

Dit zijn mijn leesplannen voor 2022. Het moet het jaar worden waarin ik weer veel meer zal gaan genieten van het lezen. Het maakt niet uit of ik tien of zestig boeken lees, als ik er maar plezier in heb. Dat gun ik jou ook natuurlijk. Hopelijk kan ik je ook dit jaar weer voorzien van leuke leestips, want die blijf ik graag delen natuurlijk.

Liefs!

4 reacties

 1. Wow!
  Dat zijn aardig wat boeken. Lezen is heerlijk, maar schrijven ook. Tijdens de eerste lockdown ben ik begonnen en vorige week is mijn eerste boek gepubliceerd. Apetrots ben ik. Mijn volgende boek is ook bijna klaar en ik hoop mensen enthousiast te maken om meer te gaan lezen.
  ” Ach, kindje toch… is een fictief boek.
  Maar ” De Confrontatie” is een autobiografisch boek.
  Wie weet, misschien wil je mijn boeken ook eens lezen.
  Bedankt voor je blog!

  1. Hoi Willie,

   Bedankt voor je leuke bericht. Wat ontzettend stoer en knap dat je de lockdown gebruikt hebt om iets moois neer te zetten. Ik ben nieuwsgierig naar je boek, dus stuur een berichtje en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

   Liefs!

 2. Mooi item en je he t helemaal gelijk. Ik zelf krijg veel mails met persberichten of boekverzoeken. Lastig is het om idd – nee- te zeggen. Dat wordt dus ook mijn nieuwe doel: selectiever zijn. Voor nu vind ik dat lastig. En een goede planning. Globaal is al goed. Vooral…lezen waar je blij van wordt.
  Lieve groeten, Annette, Birdy’s Boeken blog

  1. Laten we elkaar dan een beetje helpen, Annette. Selectiever zijn en blijven lezen omdat het nou eenmaal leuk is zijn twee belangrijke doelen. Bedankt voor je berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.