Mijn favoriete boeken van 2021

Het einde van het jaar begint in zicht te komen en overal zie je lijstjes opduiken. Natuurlijk vind ik het ook leuk om lijstjes te maken, dus ik doe gewoon aan de jaarlijkse hype mee. Omdat ik in de laatste week van het jaar op vakantie ben, deel ik nu alvast mijn favoriete boeken van 2021 met je aan de hand van mijn favoriete genres. Hebben we gelijkenissen?

Favoriete roman:

Sant' Anna - Jerrad Hoff

Het afgelopen jaar heb ik bijna 60 boeken gelezen en er zijn een paar boeken die in mijn hoofd zijn blijven hangen. Sant’Anna van Jerrad Hoff is er daar een van.

De auteur heeft mij persoonlijk benaderd om zijn boek te lezen en daardoor was ik een beetje huiverig om dit boek te gaan lezen. Wat moet je dan van een boek verwachten? Vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde heeft dit verhaal mij gegrepen. Wat een prachtig boek. Zeker gaan lezen als je houdt van boeken die over de Tweede Wereldoorlog gaan.

Mijn recensie van dit boek vind je hier: Sant’Anna

Favoriete thriller:

De Kustmoorden - James Patterson & J.D. Barker

Over mijn favoriete thriller moest ik even nadenken, want ik heb meerdere steengoede thrillers gelezen (Perfecte resten, De beller op lijn vier, etc.). Toch kies ik voor De Kustmoorden van James Patterson & J.D. Barker. Ik vond dit verhaal zo bijzonder goed in elkaar zitten dat ik alleen daarom al extra punten aan dit boek wil toekennen. Ik waardeer de auteur J.D. Barker steeds meer en zijn boeken zitten erg sterk in elkaar. Een combinatie met Patterson kan dan eigenlijk niet meer fout gaan. Het boek is spannend, (positief) verwarrend en leest als een trein. Aanradertje! 

Nieuwsgierig naar mijn recensie? Klik hier: De Kustmoorden.

Favoriete feelgood:

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

In 2021 heb ik veel fijne feelgoodboeken gelezen, maar Wedden dat ik blijf staat toch wel bovenaan mijn lijstje van favoriete feelgoods dit jaar. Onder het Toscaanse zonnetje heb ik heel vaak hard moeten lachen tijdens het lezen van dit boek en dat is vaak een erg goed teken. Het verhaal is misschien wat voorspelbaar, maar ook origineel, goed geschreven en geeft je een goed gevoel. Daar is nooit iets mis mee toch? Als je dit pareltje nog niet gelezen hebt, dan zou ik hem op je TBR-lijstje voor 2022 zetten. 

Mijn recensie vind je hier: Wedden dat ik blijf.

Favoriete autobiografie:

Mijn kwaadbloed - Melissa Kremer

Ik heb maar twee autobiografieën gelezen in 2021 en ik vond ze allebei erg goed. Mijn kwaadbloed van Melissa Kremer heeft mij net iets meer aangegrepen, omdat het verhaal van Melissa erg heftig is. Ze vertelt over haar gevecht tegen kanker en dat doet ze op haar eigen manier. Helaas heeft ze dit gevecht verloren, maar dit boek is haar nalatenschap waar veel mensen kracht en moed uit kunnen putten. Wat een topper! Helaas is dit boek niet meer verkrijgbaar.

Klik hier voor mijn recensie: Mijn kwaadbloed.

Favoriet anders:

Master Your Mindset

Ik weet niet goed waar ik dit boek onder moet plaatsen. Is het een psychologisch boek of gaat het meer richting mindfullness? Ik noem het mijn favoriet anders.

Master Your Mindset van Michael Pilarczyk heeft mijn blik op het leven veranderd. Ik had, voordat ik dit boek las, eigenlijk nog nooit vrijwillig zo’n soort boek gelezen, maar ik werd aangespoord door een vriendin. Mijn nieuwsgierigheid won en voordat ik het wist wilde ik dit boek niet meer opzij leggen. Dit boek geeft veel inzichten over het leven en over wat echt belangrijk is. Ik heb het dit jaar al regelmatig over dit boek gehad, maar ik gun het iedereen zo om dit boek te lezen. Het is een cadeautje voor jezelf.

Ook over dit boek heb ik een recensie geschreven: Master Your Mindset.

Het is moeilijk om van elk genre een favoriet boek te kiezen, maar ik geloof dat ik wel tevreden ben met deze lijst. Mocht je nog leuke/goede tips hebben voor het jaar 2022 in één van deze genres dan hoor ik het graag.

Ik wens je een erg mooie kerst toe. Geniet ervan.

Liefs!

Eén reactie

  1. Ik ben nu in boek 38 van dit jaar bezig. Nooit eerder hield ik bij hoeveel boeken ik las, maar ik denk dat ik nog nooit zo veel gelezen heb als dit jaar. Ik zie dat ik dit jaar alleen romans en feelgoods gelezen heb, haha.

    Mijn favoriete roman dit jaar was Het meisje in de witte kimono. Mijn favoriete feelgood was Tegen beter weten in.

    Ik heb dit jaar de schrijfsters Sarah Morgan, Mhairi McFarlane, Julie Caplin en Rebecca Yarros ontdekt en wat schrijven zij heerlijke boeken. Ook heb ik erg genoten van de boeken van Charlotte de Monchy.

    Misschien ga je nu ook eindelijk eens mijn favoriete roman lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.