Welkom in Ferry Lane – Nicola May

Het werd weer eens tijd voor een fijn feelgoodboek en Welkom in Ferry Lane stond al een tijdje op mijn e-reader te wachten om gelezen te worden. Ik heb Het winkeltje van Cockleberry Bay van Nicola May ook gelezen en dat vond ik best een leuk boek, dus tijd om weer eens iets anders van deze auteur te lezen. Is het eerste deel van de Ferry Lane-serie de moeite waard?

‘Ik heb tegen hem gezegd dat hij zich er maar beter zo snel mogelijk overheen kon zetten. Soms is het goed om een deur te sluiten, zodat je een andere kunt openmaken.’

Welkom in Ferry Lane - Nicola May - Zomer & Keuning

Flaptekst

In het dorpje Hartmouth, midden in het mooie Cornwall, droomt de 33-jarige Kara van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Ze is gelukkig met haar leven, totdat haar vriend vreemdgaat en haar spaargeld jat. Kara dumpt hem en verhuurt de vrijgekomen kamer via Airbnb. De vreemde gasten die ze daar ontvangt, zijn voer voor roddels in het dorp.

Dan krijgt ze een anonieme kaart en een ticket naar New York. Kara staat op het punt te vertrekken om een heleboel te leren over zichzelf, haar leven en hoe ze het wil leven – en misschien, heel misschien, vindt ze ook nog de liefde.

Mijn mening

Als je het boek (of het e-book) ziet dan spat het feelgoodgehalte er vanaf. Het is een vrolijke omslag om te zien en ook het lettertype past goed bij het soort boek. De titel Welkom in Ferry Lane is goed gekozen, omdat deze serie gaat over de mensen die wonen/werken in Ferry Lane. Nicola May bijt het spits af met het verhaal van Kara.

De belangrijkste persoon in dit boek is Kara, een 33-jarige vrouw die net haar relatie met Jago verbreekt. Het was een slechte relatie en Kara had er eigenlijk al jaren geleden een punt achter moeten zetten. Vanaf dat moment gaat ze eigenlijk op zoek naar zichzelf en dat gaat met horten en stoten. Gelukkig heeft ze een fijne kring mensen om haar heen.

BoekenBoeken

Welkom in Ferry Lane is een makkelijk boek om te lezen en voor iedereen erg toegankelijk. Het boek kabbelt een beetje voort en is misschien niet heel erg spannend, maar dat vond ik bij dit verhaal eigenlijk niet zo erg. Nicola May weet precies hoe je een lezer geboeid kan houden, want je blijft heel nieuwsgierig naar de avonturen van Kara. Het is en blijft een feelgoodboek, dus je weet eigenlijk aan het begin al hoe het zal eindigen. 

Ondanks dat ik het boek met plezier heb gelezen, vond ik niet alles prettig. Zo vond ik de dialogen die beschreven werden in dit boek niet echt heel sterk. Ik vind het lastig om dit uit te leggen, maar ik vond ze nogal kinderlijk en/of oppervlakkig. Er zat weinig diepgang in de gesprekken tussen personages en ze kwamen erg simpel over, waardoor het soms ongeloofwaardig werd. Ik kan me goed voorstellen dat een dialoog beschrijven echt moeilijk is. 

Al met al heb ik echt wel genoten van Welkom in Ferry Lane en is het een heerlijk boek om even bij weg te dromen. Ik had het boek snel uit en dat is vaak een goed teken. Liefhebbers van Jenny Colgan, Holly Martin en Charlotte de Monchy zullen dit boek zeker kunnen waarderen. Het tweede deel, De sterrenhemel boven Ferry Lane, is ook uit en vertelt het verhaal van Star; de beste vriendin van Kara. Ik ga ‘m lezen!

Liefs!

Titel: Welkom in Ferry Lane | Auteur: Nicola May | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.