Dromen najagen #4: moodboard maken

Het is alweer even geleden dat ik wat heb geschreven over de plannen die ik had(/heb) als ondernemer. Hoe gaat het en loopt het zoals ik het in mijn hoofd had? Het eerlijke antwoord is nee. Tijd om de balans op te maken en een moodboard te maken voor de laatste maanden van dit jaar.

Wat is er misgegaan?

In Dromen najagen #3 vertelde ik over mijn onzekerheid en dat ik geen idee had hoe ik het ondernemen aan moest pakken. Leuk, een nummer bij de Kamer van Koophandel, maar dan? 

Ik heb best veel uitgeverijen aangeschreven, maar kreeg weinig antwoorden terug. Twee uitgeverijen reageerden wel en stuurden me allebei een proefopdracht om te corrigeren. Een van de twee uitgeverijen heeft mij niet zo heel netjes behandeld en de andere uitgeverij was nog niet overtuigd van mijn kunnen. Zij waren wel erg netjes en vriendelijk en hebben mij wat tips gegeven. 

Ik kwam er al wel snel achter dat je niet zo snel redacteur bent, maar eerder aangenomen wordt voor correctiewerk. Ik vind het best leuk om een tekst na te kijken, maar ik weet niet of ik heel enthousiast word van een volledig boek corrigeren. Daarnaast werd het druk op het werk en besloot ik het even te laten voor wat het was. 

In de afgelopen vijf weken vakantie heb ik veel tijd gehad om na te denken en ik heb besloten mijn plannen aan te passen. Tijd om een moodboard te maken voor de laatste maanden van dit jaar mét mijn nieuwe plannen.

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022

Moodboard maken - september tot en met december 2022

Privé

Prive Moodboard maken

De komende maanden ga ik, net zoals ik dat altijd probeer, lekker genieten van het leven. De donkere maanden komen er weer aan, dus ik zal veel tijd bij familie en vrienden zijn. Daarnaast hoop ik ook lekker veel thuis te kunnen zijn bij de diertjes en misschien kunnen we nog flinke stappen zetten in de tuin. Ook ga ik goed voor mezelf zorgen en trek ik mijn rolschaatsen of mijn hardloopschoenen regelmatig aan. Leven & genieten.

Werk

Werk Moodboard maken

Over een weekje moet ik weer naar mijn werk en starten we weer met een nieuw schooljaar. Ik hoop me te kunnen richten op fijne samenwerkingen met leerlingen, ouders en collega’s, maar ook wil ik graag plezier hebben en houden in mijn werk. Altijd erg belangrijk.

Wat betreft mijn ondernemerschap ga ik me eerst meer richten op mijn blog, want schrijven doe ik toch het allerliefst. Er staan in september twee samenwerkingen gepland en ik hoop dat er meer samenwerkingen aan komen. Ik zit weer helemaal in de juiste flow en aan het eind van dit kalenderjaar wil ik mijn eerste betaalde samenwerking gehad hebben. Ik kijk er naar uit. 

Daarnaast zal ik de auteurs op Instagram goed in de gaten houden, want zij zoeken nog wel eens zelf een redacteur. Ik kom wel waar ik zijn moet 😊.

Dit was even een korte update over mijn weg naar ondernemen. Ja, het is lastig, maar ik weet zeker dat het goed komt. Misschien met een omweg, maar van elke hobbel kan ik leren. Mocht jij tips of adviezen hebben dan mag je ze natuurlijk altijd achterlaten.

Liefs!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.