3 boekentips over persoonlijke ontwikkeling

Misschien ligt het aan mijn leeftijd of heeft het te maken met de tijd waarin we leven, maar ik heb in de afgelopen twee jaar meerdere boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het allemaal erg interessant en leer er veel van. Ik sta positiever in het leven en ben bewuster van mijn eigen gedrag. Mijn beste drie boekentips over persoonlijke ontwikkeling deel ik graag met je (en nee, dit zijn geen zweverige boeken 😊).

1. Master Your Mindset - Michael Pilarczyk

Master Your Mindset - Michael Pilarczyk

‘Hoe ziet jouw mooiste leven eruit. Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Dit boek gaat over levensvragen. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht?’

Het boek Master Your Mindset heb ik al vaak genoemd op mijn site, want ik vind dit boek fantastisch. De vraag ‘Leef jij je mooiste leven?’ is een erg interessante vraag en mag je jezelf best wel eens stellen. Michael vertelt zijn eigen verhaal, maar geeft je ook nieuwe inzichten en laat je op een andere manier denken. Daarnaast kan je ook praktisch aan de slag als je ervoor openstaat. Het boek is voor iedereen goed te lezen en echt niet zweverig. Een dikke tip!

Mijn volledige recensie vind je hier

2. Brein-Hart-Zijn

Brein-Hart-Zijn - Daphne Feller - HarperCollins

‘Heb je het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat? Verlies je regelmatig de focus en word je soms overspoeld door emoties? We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar hoe kunnen we nu echt de drukte in ons hoofd tot bedaren brengen?

In Brein-Hart-Zijn neemt Daphne Feller je mee van het brein naar het hart en leert ze je hoe je je verstand en je gevoel met elkaar in verbinding kunt brengen. Deze intuïtieve intelligentie zit in iedereen, maar luister je er ook naar?’

Een iets theoretischer boek is Brein-Hart-Zijn van Daphne Feller. Daphne Feller is hersenexpert en weet waar ze het over heeft. Hoe zorg je ervoor dat je je brein en je hart samen laat komen? Daphne vertelt het je door middel van begrijpbare taal en praktische voorbeelden. 

Ik merkte dat ik het hoofdstuk Brein heel interessant vond en Hart minder. Toen ik het er met een vriendin over had, snapte zij dat helemaal. Ik ben namelijk een gevoelsmens, dus het hoofdstuk Hart was voor mij erg herkenbaar en logisch. Ik moet dus misschien iets meer naar mijn brein gaan luisteren…

Meer weten over dit boek? Klik hier

BoekenBoeken

3. Manifesteren kun je leren - Willemijn Welten

Manifesteren kun je leren - Willemijn Welten - Uitgeverij Spectrum - Boekentips over Persoonlijke Ontwikkeling

‘Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. En het mooie eraan is: iedereen kan het leren! Willemijn Welten heeft een missie om met dit boek manifesteren voor iedereen zo makkelijk, leuk en praktisch mogelijk te maken. Ze haalt spiritualiteit uit het hokje ‘zweverig’ en vertaalt dit naar nuchtere tools zodat je op elk moment van de dag kunt manifesteren.

In Manifesteren kun je leren deelt Willemijn haar eigen verhaal en dat van anderen om te laten zien wat manifesteren je kan brengen. Ze helpt jou op weg om zelf aan de slag te gaan. Leer te vertrouwen op je intuïtie, je blokkades los te laten en ontdek hoe je een shift in je energie teweeg kunt brengen. Zodat jij weet wat je wilt en de moed hebt om hiervoor te gaan.’

Manifesteren kun je leren heb ik net uit en ik ben enorm enthousiast over dit boek. Zo enthousiast dat ik het nog een keer ga lezen. Heb je dromen? Ga er dan voor en laat je door niets en niemand tegenhouden. Geloof erin, vertel het en leef er ook naar. Wees dankbaar en sta open voor de kansen die je geboden worden. Ik ga leren manifesteren en ik zal je op de hoogte houden hoe mijn proces verloopt, goed? Ik geloof dat dit werkt. 

Mijn recensie over dit boek komt volgende week online.

Dit waren mijn drie boekentips over persoonlijke ontwikkeling. Voor alle drie de boeken geldt dat je er wel open voor moet staan. Als je er van te voren al niet in gelooft dan is het jouw tijd nog niet om deze boeken te lezen. 

Heb jij nog goede boekentips over persoonlijke ontwikkeling voor mij? Ik hoor het heel graag van je. 

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.