Dromen najagen #1: de eerste stap is gezet

Heb je gisteren De week in foto’s #81 gelezen? In mijn wekelijkse terugblik vertelde ik dat ik voor 4 maart een afspraak heb gemaakt bij de Kamer van Koophandel. Alle papieren zijn ingevuld en dat betekent dat de eerste stap gezet is. 

Dromen najagen: De eerste stap is gezet

De eerste stap waarvan?

Het afgelopen jaar heb ik veel nagedacht over de toekomst en over de doelen en dromen die ik nog heb. Vooral op het gebied van werk ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn werk als teamleider op een vmbo-school nog steeds heel leuk en ik ben niet van plan om te stoppen. Toch kriebelt er iets…

Mijn blog bestaat nu iets meer dan twee jaar en eind 2020 ben ik gestart met verschillende cursussen bij de Schrijversacademie. De combinatie van die twee heeft me doen beseffen dat ik heel graag schrijf, het heel leuk vind om met teksten bezig te zijn en dat lezen echt mijn passie is. Het is niet toevallig dat ik de specialisatie  Redactie gekozen heb natuurlijk.

Het plan

Het plan is om freelance aan de slag te gaan als redacteur/tekstschrijver. Teksten corrigeren en redigeren, maar ook teksten schrijven voor bedrijven en/of particulieren. Ik heb de afgelopen maanden veel onderzoek gedaan en dit is iets wat heel goed bij mij past. 

Omdat ik vind dat je dromen om moet proberen te zetten in daden, heb ik afgelopen woensdag de stoute schoenen aangedaan en me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is misschien niet nodig om dit meteen te doen, maar ik wil het vanaf het begin serieus en goed oppakken. Ik houd niet zo van half werk =).

Vanaf januari werk ik een dag minder en die dag wil ik in ieder geval gebruiken om te werken voor mijn eigen bedrijfje (dit klinkt wel heel serieus). Daarnaast zal ik ook zeker in het weekend en in de avonden moeten werken, maar ik probeer het zo goed mogelijk te plannen. Ik verwacht ook niet dat de opdrachten meteen binnen zullen stromen, dus ik maak me nu nog geen zorgen over de hoeveelheid werk. 

Waar komen de opdrachten vandaan?

In het begin zal ik vooral zelf op zoek moeten gaan naar werk. Er zijn veel manieren om aan opdrachten te komen, zoals via verschillende websites voor freelancers, LinkedIn, Facebook en ik zal moeten gaan netwerken.  Daarnaast zal ik over een tijd zelf bedrijven gaan aanschrijven, maar ik wil eerst genoeg ervaring op doen. Ik weet dat ik veel fouten zal maken, maar daar is nog nooit iemand slechter van geworden toch?

En nu?

4 maart moet ik naar de Kamer van Koophandel om alles definitief te maken. Mijn bedrijfsnaam houd ik nog even voor me, maar de naam Booksandpaper zal wel gaan veranderen. Mijn bedrijfsnaam zal overal zichtbaar worden, dus ook de naam van mijn website zal gaan veranderen. Zo spannend!

Verder ben ik achter de schermen druk bezig met van alles en nog wat, want er moet een hoop gebeuren. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb, maar ik vind het ook spannend. Er is een kans dat het allemaal mislukt, maar wat als dat niet zo is? 

Deze reis is helemaal nieuw voor mij en daarom vind ik het leuk om het met je te delen. Ik ga proberen om je zoveel mogelijk mee te nemen en misschien breng ik je nog wel op ideeën =).  De eerste stap is in ieder geval gezet.

Liefs!   

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.