Lijstjes: 10 dingen die je moet bezoeken in New York

Nog maar 21 nachtjes slapen en Vera en ik vliegen naar New York. Het wordt voor mij de zesde keer, dus ik ken de stad al een beetje. Pas geleden deelde ik de dingen die ik deze keer wil gaan doen, maar wat doe je in New York als je er voor het eerst bent? Naar mijn idee moet je deze 10 dingen echt bezoeken als je voor het eerst in New York bent. 

New York bezoeken

1. Grand Central Terminal

Ik begin met de plek waar ik meerdere keren kom als ik in New York ben, namelijk Grand Central Terminal. Ja, het treinstation. Deze plek vind ik magisch en ik kan je niet eens goed uitleggen waarom. Het gebouw is werkelijk prachtig en heeft iets waar ik geen genoeg van kan krijgen. Mis dit gebouw alsjeblieft niet en als je er dan toch bent… zoek dan de fluistergalerij op. Zo leuk.

2. Wandelen in Central Park

Vergeet niet te wandelen tussen de eekhoorntjes in Central Park. Het park is enorm groot en er is overal wel wat te zien. Je bent in een stad met miljoenen mensen en toch voelt Central Park knus en gezellig aan. Mensen zijn aan het sporten, picknicken, de hond aan het uitlaten of de toerist aan het uithangen en het is allemaal prima. Ik zal Central Park nooit overslaan als ik in NYC ben.

New York bezoeken 2

3. 9/11 Memorial & museum

Er is niets zo bijzonder dan het monument van 9/11 en het 9/11 museum. Wat hebben de Amerikanen veel werk gestoken in een blijvende herinnering aan die verschrikkelijke dag in september. Het monument is heel erg indrukwekkend en ik weet zeker dat je daar met kippenvel zult staan. Het museum is absoluut de moeite waard en als je New York aan het bezoeken bent mag je dit niet overslaan. Het blijft onvoorstelbaar.

Bol AlgemeenBol Algemeen

4. High Line Park

Weer een park waar je absoluut doorheen moet lopen: High Line Park. High Line Park is een park gemaakt op een verhoogde treinrails en heeft een lengte van 2,3 kilometer. Je loopt als het ware over een deel van de stad en tussen de gebouwen door. Ik vind het heerlijk om hier de dag te beginnen en zeker als het zonnetje lekker schijnt. 

5. Statue of Liberty

Het Vrijheidsbeeld is in het echt een vrij klein beeld op Liberty Island. Toch moet je de tijd nemen om hier even langs te gaan, of desnoods langs te varen. Het is toch het bekendste symbool van New York. Persoonlijk vind ik het heel leuk om met de boot naar Liberty Island te varen en even langs Lady Liberty te wandelen. Goed moment voor een leuke foto!

New York bezoeken 3

6. Times Square

Als je in New York bent zal je vast vaak op Times Square komen en dat is logisch. Het is druk, er is eigenlijk niets wat je ergens anders niet kan vinden en toch is het een bijzondere plek. Ik weet zeker dat ik op Times Square tegen Vera zal zeggen hoe blij ik ben om weer in ‘mijn’ stad te zijn.  Nu al zin in!

7. Ellen's Stardust Diner

Wil je een hysterisch ontbijt of ben je nog niet gek genoeg geworden van de drukte van New York, ga dan eten bij Ellen’s Stardust Diner vlakbij Times Square. Hier zingen de obers de sterren van de hemel, terwijl jij lekker zit te eten. Vergeet ook alsjeblieft niet om een milkshake te nemen, want die zijn overheerlijk. Deze plek zal je niet snel vergeten. 

8. The New York Public Library & Bryant Park

Als boekenwurm wil ik altijd even The New York Public Library in. Je vindt amper een boek, maar het gebouw is erg indrukwekkend. Ik ben er al vaak geweest en elke keer kom ik weer een nieuwe plek tegen. Als je dan weer naar buiten loopt, loop dan even naar de achterkant van het gebouw. Je vindt daar Bryant Park, weer een heel fijn park om even bij te komen. In de winter vind je hier de ijsbaan en heel veel gezellige kraampjes en in de zomer is het vooral een plek om gezellig te keuvelen.  

New York bezoeken 4

9. Brooklyn Bridge

Als je New York bezoekt dan weet je dat je ontzettend veel kilometers zal maken. Natuurlijk mag je af en toe de metro gebruiken (ook heel leuk namelijk), maar probeer zoveel mogelijk plekken boven de grond te bekijken. Zo mag je de Brooklyn Bridge ook niet overslaan. Ten eerste is de brug erg indrukwekkend en ten tweede is het uitzicht op Manhattan fantastisch. Persoonlijk zou ik altijd eerst met de metro naar Brooklyn gaan en dan te voet over de brug terug naar Manhattan. Vergeet ook Brooklyn Bridge Park niet!

10. One World, Empire State Building of Rockefeller

Ga in ieder geval een keer de lucht in als je in New York bent. Of je The Summit, One World, Empire State Building of Rockefeller kiest maakt mij niet heel veel uit, maar ga naar boven. The Summit staat nu op ons lijstje en we proberen rond zonsondergang te gaan, want dat is wel een bijzonder moment denken wij. Wil je niet in de drukte staan, ga dan ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Reserveren is wel handig.

Ben jij van plan binnenkort (of ooit) New York te bezoeken dan hoop ik dat je wat aan mijn lijstje hebt. Er is zoveel te zien en te beleven, dus ik had makkelijk nog even door kunnen gaan. Het is niet voor niets mijn favoriete stad 🙈. 

Vanaf 11 mei zal ik je elke dag meenemen naar New York. Ik heb er ontzettend veel zin in! Mocht jij nog leuke tips hebben dan hoor ik ze heel graag natuurlijk.

Liefs!

6 reacties

    1. Ik hoop dat jullie een leuke vakantie hebt in New York. en dat je ons mee laat genieten van je foto’s en je verhalen.
      Kijk nu al naar uit. 😃

  1. Ik heb dus vrij weinig met Amerika, maar door dit artikel ben ik toch wel wat nieuwsgieriger geworden naar NY. Vooral de parken lijken me echt heel tof om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.