Pink Gellac: Hoe gebruik je de Peel Base goed?

Zoals je misschien al wel weet, ben ik dol op de nagelproducten van Pink Gellac. Ik maak er al meer dan een jaar gebruik van en heb sindsdien altijd twee tot drie weken lang verzorgde nagels. De laatste tijd gebruik ik de Peel Base van Pink Gellac vaker en daar vertel ik je graag meer over. 

Pink Gellac - Peel Base 2

Wat is de Peel Base van Pink Gellac?

Mocht je helemaal onbekend zijn met Pink Gellac, maar wel nieuwsgierig zijn dan raad ik je aan eerst deze twee artikelen te lezen:

 1. Mijn ervaring met Pink Gellac
 2. Pink Gellac: een jaar later
 
Als je begint met het starterspakket van Pink Gellac dan zit daar de gewone basis (Base) in om je nagels te doen. Ik vind het een heel fijn product, omdat mijn nagels daarmee makkelijk drie weken mooi blijven. Alleen het verwijderen van de nagellak met de basis is nogal een klusje… en dan komt de Peel Base van Pink Gellac om de hoek kijken. 
 
De Peel Base is ook een basis, maar deze basis kan je makkelijker van je nagels ’trekken’. Geen gedoe met vijlen, weken en aceton, maar je trekt de nagellak eigenlijk zo van je nagel af. Ik doe er iets meer moeite voor, omdat ik mijn nagels graag sterk wil houden. Ik zal je vertellen hoe.
Pink Gellac Peel Base
Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe gebruik je de Peel Base?

Mijn stappenplan met de Peel Base:

 • Nagels schoonmaken met de cleaner;
 • Dan gebruik ik de Prep Booster om mijn nagels voor te bereiden. Ik laat de Prep ongeveer een minuut drogen;
 • Daarna smeer ik een dun laagje van de Peel Base op mijn nagels en laat ik het minimaal 30 seconden aan de lucht drogen;
 • Vervolgens gebruik ik een dun laagje van de gewone Base, zodat mijn nagels iets dikker en sterker worden. De Base moet 1 minuut onder de lamp drogen;
 • Vanaf dat moment breng ik een leuk kleurtje aan en de top coat.  

Na de Peel Base hoef je niet per se de gewone Base te gebruiken, maar ik merk dat mijn nagellak veel langer blijft zitten als ik het wel doe. Drie weken red ik net niet met de Peel Base, maar twee weken wel.

Pink Gellac - Peel Base 3

Hoe verwijder je de Peel Base?

Mijn nagels zijn al heel vaak beschadigd geweest en dat vind ik jammer, omdat ik eigenlijk enorm sterke nagels heb. Ik vind het dus ook erg belangrijk om mijn nagels zo goed mogelijk te beschermen. De eerste keer dat ik de Peel Base gebruikte, trok ik zo de bovenste laag van mijn nagel mee. Dat is niet de bedoeling. Na wat zoekwerk en probeersels heb ik een manier gevonden die voor mij werkt:

 • Vul een bakje met water en voeg wat druppels olie toe;
 • Houd je nagels een paar minuten onder water;
 • Kijk dan of je een deel van de nagellak al kan los trekken;
 • Lukt het nog niet helemaal, laat je nagel(s) dan nog even weken;
 • Uiteindelijk kan je alle nagellak makkelijk van je nagel verwijderen, zonder dat je je nagel beschadigt.

Je hoeft niet te vijlen en geen aceton te gebruiken en dat scheelt ontzettend veel werk. Ik kan binnen een half uur mijn nagels weer lakken en dat is met alleen de Base echt wel anders. Als ik mijn nagellak er lang op heb zitten (denk aan twee tot drie weken) dan krijg ik de nagellak er makkelijker af. Misschien iets om mee te nemen.

Ik gebruik de Peel Base van Pink Gellac regelmatig en dit is de manier die voor mij werkt. Een flesje kost 16 euro, maar daar kan je ook wel even mee vooruit. Mocht je zelf nog een handige tip hebben dan hoor ik het natuurlijk graag. 

Liefs!

2 reacties

 1. Leuk review. En ook dat je beschrijft hoe je het doet. Als ik ooit wil proberen, zou ik terug gaan naar je blog. Ik zit zelf veel met mijn hand in de aarde, potgrond, bosbodem etc. Dan is het niet handig toch? Denk je dat het zou blijven zitten?

  Leuk blog, Iloon.
  Bedankt

  1. Volgens mij moet het wel kunnen, Aritha. Misschien voor de zekerheid met tuinhandschoenen? Ik doe namelijk alles met mijn nagels en ze blijven mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.