Niets meer – Anna Todd

In 2020 heb ik de After-serie van Anna Todd gelezen waar ik behoorlijk enthousiast over was. In oktober van dat jaar kreeg ik van Boekerij het eerste deel van haar nieuwe serie Verliefd: tussen de sterren. Helaas viel dat boek enorm tegen en dat vond ik erg jammer. Sinds een paar weken is er een nieuwe serie uit en het eerste deel heet Niets meer: een spin-off van de After-serie. In dit boek volgen we Landon Gibson, Tessa’s beste vriend. Heeft Anna Todd mijn hart weer veroverd? 

Niets meer - Anna Todd - Boekerij

‘We hebben afgesproken om vrienden te blijven, maar ik heb geen idee wat dit is, een babbeltje tussen vrienden of meer.’ 

Flaptekst

Het is voor Landon Gibson een enorme overgang, van een ingeslapen stadje naar het bruisende New York, waar hij besluit te gaan studeren. Toch begint hij zich er langzaam maar zeker thuis te voelen: hij vindt een baantje om zijn rekeningen te kunnen betalen, geniet van zijn colleges op de universiteit en loopt zo heel af en toe zijn ex-vriendin Dakota tegen het lijf. Degene voor wie hij naar New York is gegaan… voordat ze hem dumpte.

Mijn mening

Zoals altijd start ik met de omslag van het boek. Het is een boek dat mij aanspreekt, omdat de titel pakkend is en de kleuren die zijn gebruikt passen bij mij (paars/roze). Ik zou dit boek daarom zeker oppakken in een boekenwinkel. De titel Niets meer verraadt nog helemaal niets, maar maakt wel nieuwsgierig.

De auteur is bekend bij mij en ik heb dit boek eigenlijk alleen maar gekocht, omdat ik hoopte dat ze het beter zou doen dan bij haar boek Verliefd. Het voordeel van Niets meer is dat het te maken heeft met de After-serie, misschien dat ze daar dan op verder zou kunnen borduren. Maar is dat zo?

Helaas, ook Niets meer heeft mij niet heel erg kunnen overtuigen en dat komt vooral door de ellenlange gedachten van Landon. Er gebeurt vrijwel niets in heel het boek, maar hij zit constant in zijn gedachten en is bezig met van alles en nog wat. Als lezer gaat dat heel erg snel vervelen; tenminste bij mij wel.

Landon is gelukkig een lieve jongen en als lezer begrijp je ook wel wat hij allemaal denkt en doet, maar het is allemaal teveel en te langdradig. Zijn personage wordt goed neergezet door Anna Todd, maar er zit gewoon geen spanning in het boek. Niet alleen zijn gedachten, maar alles wat er (niet) gebeurt wordt enorm uitgekauwd. Jammer, maar ik kan er niet veel meer van maken.

Zijn er positieve punten? Natuurlijk! Anna Todd schrijft op een manier die makkelijk te lezen is en het verhaal is niet heel erg lang. Ze gebruikt ook best wat humor op sommige momenten. Ik heb het boek uitgelezen en dat zegt misschien ook wel iets.

Ga ik het tweede deel ook lezen? Nee, ik denk dat ik nu even klaar ben met de boeken van Anna Todd. Ik heb nu twee keer een boek gelezen waar ik niet enthousiast van ben en er ligt nog zoveel meer op mij te wachten. Het wordt nu tijd voor een lekkere feelgood, want daar heb ik nu wel behoeften aan.

Liefs!

Titel: Niets meer | Auteur: Anna Todd | Uitgeverij: Boekerij | 288 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.