One True Loves: Taylor Jenkins Reid flikt het weer

Het spijt me. Vandaag weer een recensie over een boek van Taylor Jenkins Reid. Na De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo ben ik meteen begonnen in haar nieuwste boek: One True Loves. Ik denk dat ik fan ben geworden van deze auteur.

One True Loves - Taylor Jenkins Reid

‘Ik neem op. “Hallo?”

Sam heeft zich omgedraaid en kijkt naar me, en mijn ouders volgen al snel zijn voorbeeld.

“Emma?” ‘

ComputerComputer

Flaptekst

‘Emma Blair is nog jong als ze met haar middelbareschoolliefde Jesse trouwt. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op hun eerste trouwdag raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan. Gebroken en in diepe rouw keert Emma terug naar haar ouders, waar ze gaat werken in hun boekwinkeltje. Langzaam maar zeker bouwt ze een nieuw leven op.

Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…’ 

Mijn mening

Ik probeer voor mijn blog nooit twee keer achter elkaar een recensie van dezelfde schrijver te plaatsen, maar ik wilde echt heel graag nog een boek lezen van Taylor Jenkins Reid. Ik hoop dat je het mij kunt vergeven 🙈.

One True Loves is het nieuwste boek van deze auteur en ik hoor er eigenlijk alleen maar goede verhalen over. Het omslag van dit boek vind ik mooi, maar zegt eigenlijk niet heel veel over de inhoud van het verhaal. De titel vind ik wel passend en heel goed gevonden. Deze keer ben ik blij dat ze de originele, Engelse, titel hebben gebruikt.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo vond ik prachtig, maar dat betekent niet meteen dat alle boeken van Taylor Jenkins Reid in de smaak vallen. Toch denk ik dat het geen toevalstreffer was, want ik heb ook weer zo genoten van One True Loves.

Het verhaal is origineel en heel goed op papier gezet. In korte tijd vliegen we door het leven van Emma en als Jesse terugkomt dan komt er rust in het verhaal. Tijdens het lezen merk je hier niets van en gaat het allemaal erg vloeiend.

De schrijver houdt het verhaal redelijk luchtig, dus het voelt nooit zwaar aan. Daarnaast vind ik Emma een prettig personage en dat geldt eigenlijk voor alle personages in het boek. Natuurlijk had ik het erg te doen met Sam toen Jesse terugkwam. Hartverscheurend wel.

One True Loves is een prachtige roman en raad ik iedereen aan. Taylor Jenkins Reid schrijft heel fijn en haar verhalen laten je niet snel los. Is dit boek misschien iets voor jou?

Liefs!

Titel: One True Loves | Auteur: Taylor Jenkins Reid | Uitgeverij: Ambo|Anthos 336 pagina’s |

4 reacties

  1. Hoi Iloon, ik stuurde je een poosje geleden een mail met een boekentip: Supernova. Ook van deze schrijfster. Heb je die al gelezen, weet zeker (nu helemaal nu je deze andere twee ook hebt gelezen) dat je dit ook een mooi boek vindt! Heerlijk he, lezen? Ik kan soms zo ontzettend van een boek genieten, dan zit ik er helemaal in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.