Review: duurzame wasparfum van Zèvy

Is wassen jouw hobby? Ik vind het namelijk altijd een hoop gedoe. Was erin, wassen, was eruit, was in de droger of ophangen en dan nog eens opvouwen. Nee, het is niet mijn favoriete klusje. Met de wasparfum van Zèvy wordt het al een stuk leuker, aangezien heel het huis lekkerder ruikt na het wassen.

Zèvy - wasparfum 2

Wat is Zèvy?

Mijn favoriet parfum is In White van Elie Saab, omdat die geur me terugbrengt naar onze trouwdag in 2018 en als ik de body mist van Victoria’s Secret opspuit dan waan ik me weer in New York. Geuren zijn voor veel mensen belangrijk en dat dachten Kaylee en Tomas, de oprichters van Zèvy, ook. 

Samen met de beste parfumeurs hebben zij samen gewerkt om de beste wasparfum ter wereld te creëren. Een duurzaam en kwalitatief product om je schone wasgoed heerlijk te laten ruiken voor een langere tijd.

De wasparfums zijn biologisch afbreekbaar, vegan, microplasticvrij en geproduceerd door een CDP triple A gecertificeerd bedrijf. Daarnaast is er gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare elektriciteit. (bron Zèvy.nl). 

Zèvy

Hoe gebruik je de wasparfum van Zèvy?

Eigenlijk is het heel simpel: je stopt je wasgoed in de wasmachine, je gebruikt je eigen wasmiddel voor in het wasmiddelbakje en per 5 kilogram was gebruik je 2,5ml tot 5ml wasparfum en dat voeg je toe aan het wasverzachterbakje.

Een tip van mij: gebruik de eerste keer vooral niet teveel, maar probeer het eerst uit. 

Zèvy - Wasparfum

Mijn eerlijke mening

In februari kreeg ik een mailtje met de vraag of ik de wasparfums van Zèvy wilde proberen. Aangezien ik nog niet veel goede ervaringen had met wasparfums, vond ik het wel leuk om een nieuw merk uit te testen. Ik mocht kiezen uit twee geuren en ik koos voor Cotton Dream en Zanzibar Nights

Zèvy - Zanzibar Nights
Zanzibar Nights
Zèvy - Cotton Dream
Cotton Dream

De parfums zijn zeer geconcentreerd en daar ging het bij mij natuurlijk alweer mis. De eerste keer had ik veel te veel wasparfum toegevoegd aan mijn was en het hele huis rook naar de geur Zanzibar Nights. Oeps!

Ondertussen heb ik meerdere wassen gedraaid en voeg ik echt maar een paar druppels toe aan mijn was. Zodra ik de was uit het wasmachine haal, ruik ik de heerlijke geuren van Zèvy zonder dat het te heftig wordt. 

Je was blijft lang lekker ruiken en dat vind ik absoluut een pluspunt. Als ik mijn beddengoed gewassen heb dan ruik ik na een paar dagen nog steeds de geur van Cotton Dream en daar word ik erg blij van. 

Mijn favoriete geur van deze twee is ook Cotton Dream, omdat de geur net wat zachter is dan Zanzibar Nights. Mocht je nieuwsgierig zijn naar al hun geuren dan hebben ze ook proefpakketjes met zes verschillende geuren. 

Ben je op zoek naar een wasparfum die wél werkt, kijk dan eens naar de wasparfums van Zèvy. De geuren zijn heerlijk en blijven enorm lang in je wasgoed hangen. Daarnaast zijn de producten van Zèvy duurzaam én milieuvriendelijk. 

Liefs!

** Dit artikel is een samenwerking met Zèvy, maar wel met mijn eerlijke mening. **

Design en lifestyleDesign en lifestyle

4 reacties

    1. Ik vind het vooral fijn bij de handdoeken en het beddengoed en dan gebruik ik verder geen wasverzachter nee. Volgens mij doe je ook enorm lang met zo’n fles wasparfum. Een fijn product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.