Reader Problems Book Tag

Het is weer tijd voor een Book Tag! Ik ben eens op internet gaan zoeken en kwam de Reader Problems Book Tag tegen op de website van The Nut Book. Het is al een oude tag, maar ik vond hem erg leuk. Als je hem wilt overnemen dan mag dat altijd. Veel leesplezier!

Gelijk een lastige vraag. Vaak pak ik gewoon een boek waar ik op dat moment zin in heb, maar dat is soms wel eens lastig. Er liggen nu bijvoorbeeld twee pareltjes te wachten en ik heb nog geen idee welke ik eerst wil gaan lezen. Het ligt ook net aan mijn stemming of ik zin heb in een roman, een thriller of een feelgood.

Ik lees bijna altijd het boek uit. Ik heb nog maar één keer bewust een boek niet uitgelezen, omdat ik het echt verschrikkelijk vond. Vast ook nog wel vaker een boek niet uitgelezen, maar minder bewust, bijvoorbeeld omdat ik geen tijd meer had (of geen zin) om te lezen. Dat is wel al heel lang geleden.

Ik doe dit jaar pas voor het eerst mee aan een reading challenge en ik ben ook erg benieuwd of ik het ga redden. Ik denk dat ik probeer wat dunnere boekjes te lezen om het dan toch nog te halen. Daarnaast minder boeken op mijn nieuwe reading challenge zetten =).

Don’t judge a book by it’s cover! Als een serie echt heel goed is dan maakt het me niet uit hoe de voorkant eruit ziet. Het gaat om de inhoud.

De Zeven Zussen is zo’n serie waar iedereen dol op is, behalve ik. Gelukkig hebben we Bookstagram en zijn er altijd mensen te vinden die dezelfde mening hebben en met wie je daarover kan sparren. Daarnaast praat ik veel over boeken met mijn lieve vriendinnetjes die ook graag lezen. Leuke discussies kunnen er dan ontstaan.

Ik probeer dan mijn tranen weg te knipperen of te stoppen met lezen. Als ik echt niet kan stoppen met lezen dan laat ik de tranen ook maar gewoon gaan. Mensen huilen toch net zo goed bij films?

Nee, ik hoop altijd maar dat alles weer terugkomt als ik het nieuwe deel aan het lezen ben. Vaak werkt dit ook prima. Er zijn zoveel boeken die ik nog moet lezen, dat ik het zonde vind om een boek nog eens te lezen.

Ik leg uit dat ik mijn boeken liever niet uitleen, omdat ik er erg zuinig op ben. Als ze dat niet snappen dan zijn ze mijn boeken ook zeker niet waard.

Dit kan soms echt heel lang duren. De laatste keer kreeg ik een heerlijke feelgood in mijn handen gedrukt van mijn vriendinnetje en met tegenzin begon ik toch maar met lezen. Leesdip meteen weer voorbij.

Teveel waarschijnlijk. Ik koop ze vaak wel in fases en niet allemaal tegelijk. Ik wil mezelf graag ook de ruimte geven om op mijn gemak te kunnen lezen. Boeken die ik echt heel graag wil lezen, zullen in ieder geval wel aangeschaft worden.

Dat ligt er nogal aan. Soms begin ik meteen in nieuwe boeken en soms blijven er een paar liggen. Ik wilde bijvoorbeeld Vraag me nog eens van Mary Beth Keane heel graag hebben en die ligt nu al maanden ongelezen in mijn boekenkast. Erg jammer.

Dat waren de vragen. Ik heb ze allemaal vanuit het Engels vertaald en hier en daar wat aangepast. Als je het een leuke tag vindt, neem het dan vooral over. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen. Wij lezers zitten nogal eens in dubio natuurlijk.

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.