Thrillers die je deze zomer niet mag missen

Eigenlijk wilde ik alle boeken die deze zomer zouden verschijnen en die je echt niet mag missen op een rijtje zetten. Al snel kwam ik erachter dat er echt teveel mooie boeken aan komen in juni, juli en augustus. We beginnen eerst maar eens met alle thrillers die je deze zomer niet mag missen. We krijgen het druk.

Kom eens gauw - M.J. Arlidge

Eindelijk! Het elfde deel van de Helen Grace-serie komt binnenkort uit en ik kan niet wachten. Ik ben dol op de boeken van M.J. Arlidge en vooral deze serie vind ik fantastisch. We hebben er even op moeten wachten, maar hopelijk wordt het wachten binnenkort beloond. Kijk je ook zo uit naar dit vervolg?

Kom eens gauw - M.J. Arlidge - Boekerij

‘Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen en die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn echtelijke slaapkamer, waar zijn vrouw levenloos in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar meest recente aartsvijand loopt nog vrij rond en maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van en al helemaal niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?’

Ik geloof dat we weer enorm zullen smullen van dit deel. 14 juni ligt Kom eens gauw in de winkel.

Perfecte moord - Helen Fields

De Callanach-serie van Helen Fields lees ik pas sinds december, maar ik vind het elke keer moeilijk om de boeken opzij te leggen. Perfecte moord wordt het zesde deel van deze spannende serie en ik verwacht dat het weer een topper zal zijn.

Perfecte moord - Helen Fields - Ambo|Anthos

‘Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd. Zeker is dat hij zich nu op een containerschip bevindt. Wat hij niet weet, is dat hij onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot wacht.

Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden.’

We moeten nog even wachten, want Perfecte moord komt 5 juli uit.

Augustus - J.D. Barker

Ondanks dat ik niet begrijp hoe deze auteur zijn verhalen op papier krijgt, ben ik enorm fan van zijn werk geworden. J.D. Barker is een meester in verhaallijnen uitzetten en aan elkaar knopen en zijn thrillers zijn enorm spannend. Ik kijk daarom ook erg uit naar het boek Augustus.

Augustus - J.D. Barker - Boekerij

‘Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.

Detective Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch – de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte suv. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben. Toch?’

Voor nu moeten we nog wel even geduld hebben, want Augustus staat gepland op 19 juli. Hij staat al op mijn verlanglijstje.

Het appartement - Lucy Foley

Ik kwam het boek Het appartement van Lucy Foley tegen en ik werd meteen enthousiast van de flaptekst. Ik ken deze auteur nog niet, maar volgens mij wordt het hoog tijd om kennis met haar te maken.  

Het appartement - Lucy Foley - Boekerij

‘Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn een kleurrijk en niet bepaald vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.’

Klinkt wel erg interessant toch? Het appartement verschijnt op 9 augustus. 

Fatale waarheid - Robert Bryndza

Het wordt een heerlijke zomer, want ook Robert Bryndza verschijnt met een nieuw boek in de boekwinkel. Fatale waarheid wordt het zevende deel in de Erika Foster-deel. De Kate-Marshall-serie vind ik leuk, maar ik ben dol op de boeken over Erika Foster en het is veel te lang geleden dat we over haar gelezen hebben. 

Fatale waarheid - Robert Bryndza - Boekerij

‘Erika Foster komt tijdens een avondwandeling in de buurt van haar nieuwe appartement een politie-eenheid tegen. Die onderzoekt het lijk van een vrouw die op brute wijze is vermoord: de keel is doorgesneden en de tong is door de snee heen getrokken. Het blijkt Vicky Clarke te zijn, een onderzoeksjournalist met een eigen podcast. 

Erika wordt op de zaak gezet en ontdekt dat alle documenten over de podcast weg zijn. Ze duikt in de wereld van privédetectives om erachter te komen wat Vicky mogelijk wist over haar moordenaar. Maar dan blijkt dat het lichaam fout geïdentificeerd is: het is niet Vicky, maar een coassistent die in hetzelfde gebouw woonde. Erika leidt nu naast een moordzaak ook een vermissingszaak en moet Vicky vinden, voordat de moordenaar dat doet.’

Fatale waarheid komt 30 augustus uit en is hier te reserveren bij Bruna. 

Zoals je ziet is mijn zomervakantie volgeboekt. En dan hebben we alleen de thrillers die je deze zomer niet mag missen nog maar op een rijtje gezet. Binnenkort komen de feelgoodboeken aan de beurt, dus we zijn nog lang niet klaar.

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.