Stekfabriek

Miron van Stekfabriek deed op Instagram een oproep om in contact te komen met bloggers. Ik ben dol op planten, dus ik reageerde meteen. We hebben wat berichten heen en weer gestuurd en afgelopen week kreeg ik mijn eerste pakket met stekjes binnen. Ik vertel je er graag meer over.

Wat is Stekfabriek?

Stekfabriek is opgericht in 2020 door Miron. Zij verkoopt stekjes van planten, zodat haar kopers zelf hun eigen planten kunnen laten groeien. Ten eerste is dit goedkoper dan een complete plant te kopen in een winkel en ten tweede is het veel leuker om je eigen plant te zien groeien. 

Hoe werkt het?

Als je naar de website www.stekfabriek.nl gaat dan heb je keuze uit verschillende opties: een stekjesbox of een plantje dat al iets groter is dan een stekje. Als je kiest voor een stekjesbox dan heb je de keuze uit drie maten: S, M en L. Hoe groter de maat, hoe meer stekjes je krijgt. Je mag zelf kiezen welke stekjes je graag wilt hebben. Daarnaast zijn er ook nog accessoires te koop, zoals een stekvaasje.

Mijn stekjesbox

Van Miron kreeg ik de stekjesbox maat M opgestuurd en ook stekvaasjes. Alles zat goed verpakt in een grote doos. Er was duidelijk veel aandacht aan besteed.

Stekfabriek 1
De doos met spulletjes
De stekvaasjes
Stekfabriek 3
De doos met plantjes

Alle stekjes zaten goed vast in de doos, zodat ze niet konden verschuiven. Ze zaten ook goed verpakt in vochtig papier, vershoudfolie en karton. Ook hier is goed over nagedacht. 

De stekjes

Ik heb zes prachtige stekjes gekregen en ik ben erg benieuwd hoe ze het zullen gaan doen. Mocht je willen weten hoe ze allemaal precies heten, klik dan even op de foto. 

Vooral de Pictus Trebie Scindapsus en de Epipremnum vind ik erg mooi. Naar welke plant ben jij nieuwsgierig?

En hoe nu verder?

Zoals je al kon zien, heb ik van Miron een stekvaasje gekregen. Helaas heeft het hout gewerkt, want de vaasjes pasten niet in het stukje boomstronk. Mike heeft voor mij de gaten groter gemaakt met een dremel en daarna pasten ze prima.

Nadat ik alle plantjes voorzichtig uitgepakt had, ben ik ze in het water gaan zetten. Dit ging eigenlijk erg goed en was helemaal niet moeilijk. Ik heb twee plantjes bij elkaar gezet, omdat ze ook prima samen konden staan. 

Stekfabriek
Mike kwam op het idee om de naamkaartjes met een punaise vast te zetten. Wel zo handig.

Eén stekje had al wortels, namelijk de Alocasia Longiloba. Die hoeft geen wortels meer te schieten, maar kon direct in een potje met potgrond. 

Alocasia Longiloba

Geduld

Vanaf nu moet ik heel veel geduld hebben, maar gelukkig heb ik dat wel. De meeste stekjes zullen na een maand wortels hebben en kunnen dan over gezet worden in een pot. Ik ben heel erg benieuwd en natuurlijk laat ik je over een maand zien hoe het gaat.

Het idee van Stekfabriek vind ik enorm leuk, het kost helemaal niet zoveel tijd en zo’n stekvaas staat ook nog eens leuk. Persoonlijk vind ik de prijzen die Miron vraagt voor haar producten erg realistisch; de stekjesbox in maat M kost (maar) €13,99.

Heb jij groene vingers en vind je het leuk om samen onze stekjes te zien groeien? Ga dan naar www.stekfabriek.nl. Ik hoor (en zie) graag hoe jouw plantjes het gaan doen.

Lieve Miron, bedankt voor dit prachtige pakket. 

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.