De sterrenhemel boven Ferry Lane – Nicola May

Een tijd terug las ik het boek Welkom in Ferry Lane van Nicola May en ik vond het verhaal wel leuk voor tussendoor. Na wat dikkere boeken gelezen te hebben, had ik weer zin in een makkelijke feelgood. Ik besloot te beginnen in De sterrenhemel boven Ferry Lane; het tweede deel van de Ferry Lane-serie. Was dit wel een goed idee?

De sterrenhemel boven Ferry Lane - Nicola May

‘”Ik heb je ooit Steren genoemd omdat dat ster betekent. Nu je dochter bijna op eigen benen staat, lijkt het me hoog tijd om zelf te beginnen met stralen.”‘

Flaptekst

Toen Star op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven voorbij was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en runt ze een succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market. Ze is dolgelukkig met haar leven.

Hoewel… Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en werd straalverliefd. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar genoeg afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus…

Mijn mening

Als boekenworm mag je het niet zeggen, maar ik vind het af en toe fijn om een boek te lezen op mijn e-reader. Ik lees altijd in bed en dan is een boek wel eens onhandig. Aangezien ik Welkom in Ferry Lane op mijn e-reader gelezen heb, vond ik het logisch om De Sterrenhemel boven Ferry Lane ook digitaal te lezen. 

Aan de omslag van het boek zie je al meteen dat het een feelgoodboek is. Op de achtergrond zie je de sterrenhemel en op de voorgrond zie je allerlei tekeningen die te maken hebben met het verhaal. De titel heeft een verwijzing naar het verhaal, maar vooral naar de hoofdpersoon Star. Als je de titel leest, weet je ook meteen wat voor soort boek het is. 

In dit boek is de hoofdrol weggelegd voor Star, de beste vriendin van Kara. Ik vind het leuk dat Kara in dit verhaal ook een prominente rol heeft gekregen, want ik vond haar leuk in het eerste boek. Star leek in het eerste deel wat stoerder, maar nu we haar beter leren kennen zien we dat Star helemaal niet zo stoer is. Ze wordt goed uitgewerkt als personage.

Het verhaal is zoetsappig, romantisch, soms erg dramatisch, maar gelukkig ook grappig op momenten. Het is een geen literatuur, maar een boek om lekker bij weg te dromen. Misschien is het zelfs simpel te noemen, maar ik kan het van Nicola May goed hebben.

Ik vind het jammer dat er zoveel wordt uitgelegd in het verhaal, waardoor er weinig ruimte is voor eigen invulling. Daarnaast word ik er ongeduldig van, want het tempo van het verhaal wordt er constant uitgehaald. Toch vond ik het verhaal te leuk om het opzij te gooien.

De lente is in volle gang en de zomer komt eraan. Feelgoodboeken passen perfect bij deze twee seizoenen, dus misschien is De sterrenhemel boven Ferry Lane wel precies waar je zin in hebt tijdens zonnige dagen.

Liefs!

 

Titel: De sterrenhemel boven Ferry Lane | Auteur: Nicola May | Uitgeverij: Zomer en Keuning | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.