Moederdag boekentips: 5x de leukste boeken om te geven

Aankomende zondag is het weer zover: Moederdag. Alle moeders, in welke vorm dan ook, worden op deze dag in het zonnetje gezet. Persoonlijk vind ik het elk jaar weer lastig om een origineel cadeau voor mijn moeder te verzinnen, maar gelukkig kan ik haar altijd blij maken met een goed boek. Vandaag deel ik vijf Moederdag boekentips, zodat jij niet met lege handen komt te staan.  

Roman:
Sant'Anna - Jerrad Hoff

We beginnen met een boek dat wat mij betreft veel meer aandacht zou mogen krijgen: Sant’Anna van Jerrad Hoff. Een aangrijpend boek met een lach en meerdere tranen.

Sant'Anna - Jerrad Hoff
'Modeontwerpster Chiara Arrighetti verbreekt het stilzwijgen over haar leven. Gaandeweg ontvouwt zich een geheim dat sinds 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden.' 

Sant’Anna is een prachtig Moederdag cadeau, omdat het verhaal te mooi is om niet te lezen. Als je moeder graag romans leest over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan dan is dit een enorm goede tip.

Mijn recensie van Sant’Anna vind je hier

Thriller:
Perfecte resten - Helen Fields

De serie die het op dit moment goed doet, is de Callanach-serie van Helen Fields. Het eerste deel van deze serie heet Perfecte Resten en het is een fantastische thriller.

Perfecte Resten - Helen Fields - Ambo| Anthos
'Luc Callanach en Ava Turner gaan op jacht naar de moordenaar van gruwelijke moorden. De moordenaar lijkt ze alleen steeds te slim af te zijn.'

Thrillers worden veel en graag gelezen. We kennen allemaal de boeken van M.J. Arlidge, Robert Bryndza en Nicci French en Helen Fields mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Als je weet dat je moeder houdt van dit soort boeken dan is Perfecte Resten een erg goede tip.

Mocht je meer willen weten over dit boek, klik dan hier

Feelgood:
Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Er zijn zo ontzettend veel leuke feelgoodboeken om te geven, maar als ik er op dit moment eentje aanraad dan is het Wedden dat ik blijf van Marijke Vos. 

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos
'Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad?'

We hebben in ons land een aantal goede auteurs van feelgoodboeken en Marijke Vos staat hoog op mijn lijstje. Goed geschreven, enorm grappig en vol liefde; alle ingrediënten voor een goed feelgoodboek zitten in het boek Wedden dat ik blijf. Wil je je moeder een boek geven waar ze enorm om kan lachen dan is dit het perfecte cadeau. 

Klik hier voor mijn recensie.

Persoonlijke groei:
Master Your Mindset - Michael Pilarczyk

Ik heb al heel veel over Master Your Mindset van Michael Pilarczyk geschreven, maar ik vind het gewoon een cadeautje voor iedereen.

Master Your Mindset - Michael Pilarczyk
'Hoe ziet jouw mooiste leven eruit. Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar.'

Op dit moment lees ik het boek voor de tweede keer. Heel langzaam, zo af en toe een hoofdstukje. Het boek geeft inzicht, zet je aan het denken en doet iets met je. Is het misschien iets voor jouw moeder?

Meer informatie over dit boek vind je hier

Invulboek:
Mam, vertel eens - Elma van Vliet

Zelf heb ik dit boek nog nooit aan mijn moeder gegeven, maar ik vind het idee prachtig. Leer je eigen moeder nog beter kennen door het boek Mam, vertel eens van Elma van Vliet.

Mam, vertel eens - Elma van Vliet
'Met Mam, vertel eens geef je je moeder een ultiem invulboek cadeau: je geeft aan dat je alles wilt weten over haar herinneringen, dromen en wensen.'

Het idee van de Vertel eens-boeken van Elma van Vliet vind ik prachtig, omdat je zo iemand nog beter leert kennen. Er worden vragen gesteld waar je zelf misschien nog nooit aan gedacht hebt, zoals: ‘Welke momenten met mij zou je graag nog eens overdoen?’ Het is de bedoeling dat je dit boek ooit weer eens terugkrijgt om de verhalen van je moeder te lezen. Erg mooi.

Je hebt nog even tijd om een cadeau voor Moederdag te kopen en ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn Moederdag boekentips. Maak er een prachtige dag van zondag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.