5 redenen waarom bloggen leuk is

Sinds januari 2020 staat mijn blog online en was mijn insteek vooral om recensies te posten over boeken. Al vaker was ik gestart met bloggen, maar vaak hield ik er al snel mee op. Het kost namelijk behoorlijk veel tijd, dus het moet je echt energie geven anders houd je het niet vol.

Waarom lukt het me nu al 15 maanden wel én heb ik er ook nog eens heel veel plezier in? Vandaag ga ik het je vertellen.

1. Schrijven

Persoonlijk ben ik dol op taal en vind ik schrijven heerlijk om te doen. Dit is best belangrijk als je wilt bloggen, aangezien je veel woorden typt per week. Per week wil ik vier artikelen posten en daarmee ‘verplicht’ ik mezelf om ook veel te schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat je kilometers moet maken om beter te leren schrijven. Ik merk dat ik steeds betere stukken schrijf en het me steeds beter afgaat.

Natuurlijk heb ik wel eens drukke weken en is het soms lastig om tijd te maken voor mijn blog, maar als ik hier een succes van wil maken moet ik prioriteiten stellen. Tot nu toe vind ik het zo leuk dat ik daar helemaal geen moeite mee heb.

2. Lezen

Mijn blog is ontstaan met als doel boeken te recenseren en om mensen te enthousiasmeren voor boeken. Ik weet dat ik vol passie kan praten over een goed boek en dat ik daarmee mensen enthousiast kan maken om een bepaald boek te gaan lezen. Om een groter publiek te bereiken leek het mij leuk om deze blog te starten. 

Ondertussen groeit mijn blog goed en bereik ik meer mensen. Dat motiveert om te blijven lezen, maar ook om andere genres te onderzoeken. Naast dat ik beter word in schrijven, leer ik nieuwe genres kennen. Fijn om twee hobby’s samen te kunnen voegen.

Bloggen en lezen

3. Leren

In december 2019 had ik nog geen verstand van bloggen, een website, SEO, publiek trekken, Pinterest inzetten voor je blog et cetera. Nu, meer dan een jaar later, heb ik over al deze onderwerpen (en meer) zoveel geleerd. Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te leren en toe te kunnen passen. Als je dan ziet dat het ook een positief resultaat levert, geeft dat weer energie om door te zetten. 

Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in Pinterest, SEO en affiliate marketing. Dit zijn ingewikkelde onderwerpen, maar ik heb geen haast.

Mocht je goede tips hebben, laat dan vooral een berichtje achter =). 

4. Ontdekken

Sinds een paar maanden ben ik aan het zoeken naar wat ik nog meer zou willen delen. Mijn hoofdonderwerp blijft boeken, maar er zijn zoveel andere dingen waar ik graag over zou willen schrijven. Zo ben ik in de zomer begonnen met De week in foto’s en laat ik elke week zien hoe mijn week is geweest door middel van foto’s. Ook mijn liefde voor rolschaatsen heeft een plekje gekregen op mijn blog, net zoals BookandBabbels. Leuk, soms spannend, om verder te kijken dan alleen boeken. Deze zoektocht zal ook nooit stoppen, denk ik.

Bloggen is leuk

5. Groeien

Hoe meer liefde je iets geeft, hoe harder het zal groeien. Dat werkt ook zo bij een blog. Als ik veel aandacht besteed aan mijn blog dan zie ik dat terug in de bezoekersaantallen. Het is leuk om een blog te hebben, maar als niemand het leest dan is de lol er snel vanaf denk ik. Natuurlijk heb ik (nog) geen duizenden bezoekers per maand, maar er komen geen dagen meer voorbij dat ik geen bezoekers heb. Ik ben elke maand aan het groeien met mijn aantallen en dat vind ik leuk. Er zijn steeds meer bezoekers die terugkomen na hun eerste bezoek en dat maakt mij blij en daardoor wil ik alleen maar harder werken. 

Ik doe graag dingen waar ik erg blij van word. Van bloggen word ik dat en de redenen staan hierboven. Ja, het is best hard werken en ik verdien niets met mijn blog, maar toch brengt het mij erg veel.

Heb jij een blog? Wat vind jij er het allerleukste aan? Ik ben nog een beginner, dus tips zijn altijd welkom =).

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.