Terugblik 2023: 10 x hoogte- en dieptepunten

2023 zit er bijna op en ik vind het zelf altijd interessant om even terug te blikken naar het afgelopen jaar. 2023 was niet helemaal mijn jaar, vooral omdat ik heel het jaar niet echt lekker in mijn vel heb gezeten. Gelukkig waren er ook genoeg hoogtepunten hoor, ik mag zeker niet klagen. Tijd voor de Terugblik 2023.

Terugblik 2023

1. Fysieke gezondheid

In 2022 zat ik een paar maanden thuis vanwege een auto-ongeluk en in januari 2023 begon ik langzaam weer met werken. Pas in juni werkte ik weer volle dagen, dus dat was een behoorlijk lang proces. Ik heb veel geluk gehad met mijn bedrijfsarts, want hij zorgde ervoor dat ik niet over mijn grenzen heen ging en dat het reïntegreren goed is verlopen. Ik ben op momenten nog heel erg moe, maar over het algemeen mag ik erg tevreden zijn. 

In september van dit jaar ben ik eindelijk gestopt met het slikken van de pil. Ik wilde dit al heel lang, maar ergens bleef ik toch twijfelen. Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt en daar ben ik super blij mee. Geen rotzooi meer in mijn lijf en ik heb gelukkig ook geen last van allerlei veranderingen (denk ik). Dit was een goede keuze!

Terugblik 2023

2. Mentale gezondheid

Zoals ik in de inleiding al vertelde, worstel ik al een heel jaar met mezelf. De eerste zes maanden van 2023 had dat te maken met mijn lijf. Ik vond het moeilijk om te accepteren dat mijn lijf niet wilde doen wat mijn hoofd wel wilde doen. De laatste maanden zit ik gewoon meer met mezelf in de knoop, omdat ik niet weet wat ik wil. Een lastige hindernis kan ik je vertellen, maar hopelijk brengt 2024 duidelijkheid en rust. 

DierDier

3. Zomervakantie 2023

Eén van de hoogtepunten van 2023 was absoluut de vakantie in Kroatië. Mike en ik zijn meer dan drie weken op pad geweest en hebben echt een heerlijke tijd gehad op het eiland Krk. We zaten op een prachtige camping aan het water, hebben onze nieuwe supboarden goed kunnen gebruiken en hebben de stadjes in de buurt verkend. De laatste drie dagen in Kroatië waren we samen met mijn broer en zijn gezin. Genoten met een hoofdletter G.

KRK - Terugblik 2023

4. Coldplay in de Johan Cruijff ArenA

Ik ga elk jaar naar een aantal concerten toe en afgelopen jaar ben ik naar De Vrienden van Amstel Live, Beyonce en Coldplay geweest. DVvAL is altijd een feestje en Beyonce vond ik erg tegenvallen. Coldplay daarentegen… WOW. Ik heb veel concerten gezien, maar deze show staat echt wel in mijn top 3.  Hoogtepuntje! 

5. Mijn tv-debuut

In oktober kreeg ik een mailtje van de redactie van EenVandaag met de vraag of ik op tv wat wilde vertellen over het boek Alter Ego van Esther Verhoef. Ik heb niet lang hoeven twijfelen natuurlijk. Het was een heel (heeeeel) kort stukje, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. 

EenVandaag terugblik

6. Rolschaatsen en suppen

In juni kochten Mike en ik twee supboarden en daar hebben we ondertussen al veel plezier van gehad. Tijdens onze vakantie, maar ook daarvoor en daarna. Heerlijk om na een lange dag werken nog even op het water te kunnen genieten van het warme weer en de natuur. Ik kijk alweer uit naar de lente.

In september en oktober heb ik veel op mijn rolschaatsen gestaan en dan is het jammer als de herfst begint. We hebben enorm veel regen gehad en dan houd ik mijn rolschaatsen liever binnen. Op naar mooi, en vooral droog, weer.

7. Leuke dingen met vriendinnen en familie

Ik zou al een volledige blog kunnen schrijven over de leuke uitjes die ik met mijn vriendinnen en familie heb gehad, want wat ben ik toch gezegend met lieve mensen om me heen. Van de Efteling, Doloris, suppen, concerten bezoeken naar Holy Moly, shoppen, rolschaatsen en een stadswandeling door Antwerpen… het was allemaal zo leuk. Laten we het dan nog maar niet hebben over alle etentjes…

Terugblik 2023 vriendinnen
Hou van mijn meiden ❤️

8. 40 jaar!

Een Terugblik 2023 kan niet zonder mijn favoriete dag natuurlijk. 26 november 2023 werd ik 40 jaar en ik vind het zo bijzonder dat ik ook deze leeftijd weer gehaald heb. De meeste mensen vinden ouder worden niet zo leuk, maar ik vier elk jaar een feestje. Natuurlijk kan ik ook balen van een rimpel, maar waarom eigenlijk? Ik hoop dat iedereen oud mag worden met heel veel rimpels.

Mijn 40ste verjaardag was op een zondag en begon al vroeg, want twee van mijn beste vriendinnetjes stonden om 07:00u al voor de deur om te ontbijten. Daarna zijn we taart gaan eten bij opa en ’s middags kwam er wat familie langs en nog wat vriendinnen. Heerlijk! 

9. De liefde: 21 jaar samen en 5 jaar getrouwd

Mike en ik zijn samen ook weer een jaartje verder gekomen ❤️. In 2023 vierden we dat we 5 jaar getrouwd waren én 21 jaar samen. Het ging dit jaar niet altijd vanzelf, maar een relatie is ook hard werken. Op naar 6 en 22!

Mike en ik motor

10. Afscheid

Wat betreft onze diertjes hebben we veel tranen gelaten het afgelopen jaar. Als je dieren hebt dan weet je dat het erbij hoort, maar dat maakt het zeker niet makkelijker. 

Op 10 juli namen we afscheid van onze prachtige Franse hangoor Beer. We weten niet precies wat er met hem aan de hand was, maar hij liep al maanden te kwakkelen met zijn gezondheid. Daarnaast was er iets met zijn achterpoten, maar niemand kon ons vertellen wat er aan de hand was. Uiteindelijk hebben we hem laten inslapen, omdat hij steeds verder achteruit leek te gaan. Zo verdrietig. 

10 augustus, tijdens onze vakantie, is Schaap plotseling overleden. Volgens mijn schoonvader was ze ’s ochtends niet zo fit en ’s middags lag ze dood in het hok. Konijnen zijn prooidieren, dus laten het niet zien als ze ziek zijn en dat maakt het erg moeilijk om ze op tijd te helpen. Ik vind het heel jammer dat ik geen afscheid van haar heb kunnen nemen.

Jingo, onze ragdoll, is 8 maart 15 jaar geworden en we zagen hem dit jaar achteruit gaan. Hij werd echt een oude kat. Vanaf oktober leek hij de weg een beetje kwijt te raken en begon in huis te plassen. Hij had ernstige nierfalen, maar hij at nog goed en leek geen pijn te hebben. 20 december hebben we hem uiteindelijk in laten slapen. Het is een erg moeilijke keuze geweest, maar ik hoop dat we de juiste hebben gemaakt. Ik mis onze arrogante, knappe en lieve Jinx enorm ❤️.

Hopelijk is 2024 wat liever voor onze diertjes.

Terugblik 2023 dieren

Dit waren mijn hoogte- en dieptepunten van 2023. Ik had nog uren kunnen schrijven, maar mijn Terugblik 2023 is nu al erg lang 🙈. Tijd om het jaar af te sluiten en vooruit te kijken. Ik ben er klaar voor!

Hoe kijk jij terug naar 2023?

Liefs!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.