Vertrouwen of verliezen – Wendy Brokers

Uitgeverij Boekerij was op zoek naar recensenten voor het boek Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers en omdat ik nog nooit een boek gelezen had van deze auteur was ik meteen enthousiast. Graag vertel ik je wat ik van dit boek vond. 

Vertrouwen of verliezen - Wendy Brokers - Boekerij

‘ “Hallo. Noortje, neem ik aan?”

Haar mond viel nog net niet open bij het zien van het onvoorstelbaar lekkere ding aan de andere kant van haar drempel.’

Flaptekst

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

Mijn mening

De laatste maanden vallen er een stuk minder recensie-exemplaren op de deurmat, omdat ik niet meer overal ja op zeg. Dat geeft mij een hoop rust en ik lees nu boeken die ik zelf graag wil lezen. Zo nu en dan krijg ik een mailtje met een aanvraag van een uitgeverij binnen waar ik wel enthousiast van word en dat was ook het geval bij het boek Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers.

Ten eerste omdat ik nog geen enkel boek van deze auteur gelezen had en ten tweede omdat Nederlandse auteurs vaker in het zonnetje gezet mogen worden. Daarnaast heeft dit boek een heerlijk zomerse omslag waar ik erg blij van word. Ik zou dit boek meteen oppakken in een boekwinkel.

Dit boek valt onder het genre roman en neigt naar een fijn feelgoodboek.

Ongeveer vanaf de eerste pagina weet je hoe dit boek zal eindigen, maar dat zal je leesplezier zeker niet bederven. Wendy Brokers heeft er namelijk voor gezorgd dat het verhaal spannend blijft om te lezen en dat het verhaal niet zo vanzelfsprekend is als dat je in eerste instantie denkt. Ik ga natuurlijk niet vertellen hoe ze dat precies doet, want ik wil niets weggeven =).

Zoals je misschien weet, lees ik graag boeken waar tempo in zit. Vertrouwen of verliezen begint wat traag, omdat de auteur de beginsituatie duidelijk neer wil zetten. Heel logisch, maar naar mijn idee is het iets te langdradig. Op een gegeven moment komt er wel een goed tempo in het boek en leest het boek als een trein. Wendy Brokers heeft een fijne schrijfstijl en zorgt dat het boek voor iedereen goed leesbaar is. 

De personages zijn goed uitgewerkt en we weten van alle personen genoeg om te weten waarom ze bepaalde keuzes maken. Persoonlijk zou ik Noortje af en toe een schop onder haar billen willen geven, omdat ze zo onzeker is. Gelukkig heeft de schrijfster haar niet te zeurderig gemaakt, waardoor Noortje ook realistisch over blijft komen.

Al met al vond ik Vertrouwen of verliezen een prettige eerste kennismaking met Wendy Brokers. Het is een heerlijk boek om buiten in het zonnetje te lezen of om mee te nemen op vakantie. Ik zet haar andere boeken in ieder geval ook op mijn TBR-lijstje.

Liefs!

Titel: Vertrouwen of verliezen | Auteur: Wendy Brokers | Uitgeverij: Boekerij | 320 pagina’s |
Dit exemplaar heb ik gekregen van uitgeverij Boekerij. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.