Alles over mijn prachtige Moxi Lolly rolschaatsen

Eindelijk is de lente begonnen, is de temperatuur richting de twintig graden aan het gaan en schijnt het zonnetje weer veel en vaak. Tijd om mijn rolschaatsen op te poetsen en naar buiten te gaan. Ik heb al meerdere artikelen geschreven over mijn liefde voor rolschaatsen, maar ik heb het nog nooit écht over mijn rolschaatsen gehad. Tijd om daar verandering in te brengen en je kennis te laten maken met mijn Moxi Lolly rolschaatsen. 

Favorieten juni 10 redenen om te gaan rolschaatsen

Mijn zoektocht

Toen ik begon met rolschaatsen, had ik tweedehands RSI-schaatsen. Niets mis mee, maar ze waren wat lomp en saai. Op het moment dat ik zeker wist dat ik door zou gaan met rolschaatsen, ben ik op zoek gegaan naar de perfecte rolschaats voor mij. 

We zaten toen in de eerste lockdown, dus ik kon geen winkels bezoeken en moest het doen met filmpjes op YouTube. Al snel kwam ik de Moxi Lolly rolschaatsen tegen, maar ik vond ze nogal duur.

Toch bleven ze maar op mijn beeld verschijnen en kwamen ze elke keer erg goed uit verschillende vergelijkingen. Stiekem was ik natuurlijk ook allang verliefd geworden op de roze variant. 

Aangezien we toch nergens ons geld aan konden uitgeven, besloot ik de Moxi Lolly’s te bestellen. Na ongeveer 13 weken geduld, kon ik ze eindelijk ophalen en gelukkig pasten ze perfect (dat was namelijk ook nog even spannend).

Moxi Lolly Strawberry

Liefde voor rolschaatsen

De Moxi Lolly rolschaats is een perfecte rolschaats voor buiten, maar met een andere set wielen zijn ze ook prima binnen te gebruiken. Ze hebben de kleuren ondertussen veranderd, dus mijn roze Moxi’s zijn niet meer te koop. Ondertussen hebben ze wel een hoop andere mooie kleuren toegevoegd. Voor de liefhebber zal ik de specificaties even op een rij zetten van de rolschaatsen:

  • Moxi Lolly Strawberry (suede schoen)
  • Maat 8 (39-40)
  • Powerdyne Nylon Thrust Plate (de plaat onder de schoen)
  • Powerdyne vervangbare stopper (op de foto zie je andere stoppers)
  • ABEC 5 lagers van Carbon Steal
  • Moxi buiten wielen (78A)
  • Oyster veters
  • Prijs  €379,95
 
Alle informatie heb ik van de officiële site van Moxi Skates gehaald.

Mijn Moxi Lolly rolschaatsen

Hoe vaker je op je rolschaatsen staat, hoe meer je je rolschaatsen wil aanpassen naar je eigen stijl. Niet alleen cosmetisch, maar ook om lekkerder te kunnen bewegen. Zo heb ik geen grote stopper meer aan de voorkant, zitten er andere wielen op en probeer ik mijn neuzen te beschermen tegen slijtage. Ja, ik val nog wel eens =).

Moxi Lolly Jam Plug

Zoals je ziet heb ik een kleine stopper aan de voorkant, ook wel jam plugs genoemd. Ik gebruik mijn stoppers nooit, dus ze zitten alleen maar in de weg. Daarnaast vind ik het leuk om trucjes te doen en dan zijn ze ook niet handig om te gebruiken.

Radar Energy Wielen

Voor buiten heb ik andere wielen gekocht, omdat de originele wielen van Moxi erg groot zijn. Deze wielen van Radar Energy zijn een stuk kleiner, maar wel net zo zacht. Omdat de wielen kleiner zijn, ben je iets wendbaarder. Ik ben er enorm blij mee. 

Mijn wielen zitten niet helemaal vast, maar hebben een heel klein beetje speling. Belangrijk, want als je ze helemaal vast draait dan rollen ze amper. 

Moxi Lolly Toe Guards

Op mijn neus te beschermen heb ik zogenaamde toe guards over mijn neus heen zitten. Zo kan ik vallen zonder mijn mooie Moxi Lolly’s te beschadigen. Deze toe guards heb ik zelf gemaakt van een stukje leer en de stof van een etui van de HEMA. Zoals je ziet, zijn ze een beetje beschadigd ondertussen.

Ook heb ik andere veters in mijn Moxi’s zitten. Deze veters kreeg ik wel bij mijn rolschaatsen, maar ik heb ze er nu nog maar net in zitten. Ik vind het leuk om te spelen met verschillende kleuren veters.

Moxi Lolly Rolschaatsen

Zoals je misschien wel merkt, ben ik ontzettend blij met mijn rolschaatsen en heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Ze zitten heerlijk, rijden fantastisch en ze zien er prachtig uit. 

Mijn favoriete winkel om rolschaatsen of andere benodigdheden te kopen is Sucker Punch Skate Shop. Zij helpen je altijd als je vragen hebt en hebben een groot assortiment. Mocht je geïnteresseerd zijn dan zou ik zeker even op hun site kijken. Ik word niet betaald om reclame te maken, maar ben echt heel blij met deze winkel =).

Wil je meer weten over mijn rolschaatsen? Dan mag je altijd even een berichtje sturen natuurlijk.

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.