Vijf gewoontes die helpen om (nog) gelukkiger te worden

Geen idee hoe jij er tegenaan kijkt, maar januari en februari vind ik over het algemeen de minst leuke maanden van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, het weer is erg wisselvallig en er is niet veel te beleven. Hoe zorg je ervoor dat je ook deze maanden doorkomt? De volgende vijf gewoontes helpen je om (nog) gelukkiger te worden, ook tijdens deze donkere maanden. 

Ga naar buiten

Ik heb een collega die graag elke dag even een rondje wandelt. Een paar jaar geleden vond ik dat nog gek, maar tegenwoordig vind ik het heerlijk om even een wandeling te maken. Frisse lucht en daglicht doen wonderen voor een mens. In de zomer ben ik het liefst de hele dag buiten, maar in de winter is de stap naar buiten toch wat groter. Nu dus niet meer!

Gelukkiger worden

Sporten

Naast wandelen is het ook belangrijk om iets aan sport te doen. Ik vind rolschaatsen fantastisch, maar dat lukt niet heel goed in de winter. Op dit moment ben ik zoekende naar iets wat ik leuk vind om (tijdelijk) te doen, maar ik wil wel in beweging blijven. Wel op mijn manier: thuis, leuk en niet te lang. Ik denk dat ik mijn hoelahoep en springtouw weer uit het stof ga halen…

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Tijd voor jezelf

Onder de mensen zijn vind ik leuk, maar ik ben ook heel graag op mezelf. Mijn agenda staat vol met sociale verplichtingen, maar ik probeer ook blokken te creëren waarin niets gepland staat. Een blog schrijven, in bad gaan, een boek lezen of even niets… zo ontzettend belangrijk om even niets te moeten. 

Gelukkiger worden 1

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Dit vind je misschien suf klinken, maar je gaat serieus gelukkiger worden als je elke dag opschrijft waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld ’s ochtends om de dag positief te beginnen of ’s avonds voordat je gaat slapen. Er is namelijk heel veel om dankbaar voor te zijn, maar we hebben het soms te druk om daar bij stil te staan. 

Genoeg slaap

Mijn dag begint goed als ik acht uur geslapen heb en gelukkig lukt me dat ook bijna altijd. Uit heel veel onderzoeken is gebleken dat slaap net zo belangrijk is als bewegen en voeding. In je slaap verwerk je de dag, je energiemetertje wordt weer aangevuld en het herstelt je lichaam. Je krijgt voldoende rust als je tussen de zeven en negen uur slaapt ’s nachts. Lukt jou dat?

Van de vijf gewoontes zitten er nu vier in mijn systeem. Het sporten moet ik weer dagelijks op zien te pakken. Welke van de vijf gewoontes gebruik jij al om gelukkiger te worden? En welke gewoonte zou je eens een kans willen geven? Ik ben wel benieuwd naar je antwoord, dus laat vooral een berichtje achter.

Liefs!

2 reacties

  1. Goeie blog! Ik wil graag meer wandelen maar niet sporten. En opschrijven waar je dankbaar voor bent is ook een pracht van een tip want het haalt je uit je negativiteit om te doen. Bedankt dat je het deelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.