Waarom ik stopte met de Curly Girl Methode (en weer begonnen ben)

Afgelopen februari postte ik mijn eerste artikel over de Curly Girl Methode. Ik was erg nieuwsgierig geworden naar deze methode, omdat ik altijd een beetje worstel met mijn haar. Vooral de manier van het haar wassen en de producten die je gebruikt bij deze methode sprak mij erg aan. Vandaag vertel ik je waarom ik stopte met de Curly Girl Methode (en waarom ik weer begonnen ben).

Waarom ik stopte met de Curly Girl Methode

Veel werk

Ten eerste werd het wassen van mijn haar nogal een ding. Duurdere producten, geen handdoek meer gebruiken maar met een t-shirt aan de slag, koud water om mijn haar uit te spoelen en dan het ritueel nog om er goede krullen in te krijgen. Het kostte best veel tijd en ik moest altijd goed plannen wanneer ik mijn haar wilde wassen. Ik was er even klaar mee.

Producten Curly Girl Methode

Zomer

Daar kwam nog bij dat het warmer werd buiten en dat ik mijn haar eigenlijk vaker wilde wassen om het daarna in een makkelijke knot vast te maken. Hoe fijn is het om even snel te douchen en daarna je haar vast te kunnen doen als het buiten rond de 30 graden is?

Niet alles in de prullenbak gegooid

Ondanks dat ik in mei stopte met de Curly Girl Methode heb ik nog wel een tijdje gebruik gemaakt van de CG producten. Ten eerste omdat de producten mij echt bevielen en ten tweede omdat ze te duur waren om weg te gooien. Toen alle shampoos en conditioners op waren, ben ik weer gewoon naar de drogist gegaan om ‘normale’ shampoo te kopen. Dat heb ik geweten…

Na een half jaar weer gestart met de Curly Girl Methode

Eenmaal begonnen met CG-onvriendelijke shampoo en conditioner had ik al snel door dat dit een stuk slechter voor mijn haar was. Het voelde niet meer zo gezond aan, het werd duf en het voelde weer aan als touw. Dit was voor mij meteen een bevestiging dat de Curly Girl Methode voor mijn haar echt heel goed werkte én dat ik er graag weer mee wilde beginnen. 

Nieuwe producten, nieuwe kansen

Al mijn producten die ik had voor mijn krullenmethode waren op, dus ik ben weer even gaan zoeken en kwam terecht bij de producten van Curly Secret. Ik heb de Curly Secret Hello Fresh Hair Shampoo, Curly Secret Bye Bye Knots Conditioner en de Curly Secret Miracle Styling Foam gekocht bij Haarpro.nl. Daarnaast heb ik ook een microvezel handdoek gekocht, omdat ik mijn haar niet meer met een t-shirt droog wilde maken. Het kost wat, maar vanaf dag 1 is het resultaat al zo fijn. Nu volhouden!

Waarom ik stopte met de Curly Girl Methode
November 2021; nieuwe start Curly Girl Methode

Ergens vind ik het jammer dat ik ben gestopt met de Curly Girl Methode in mei, maar aan de andere kant weet ik nu wel dat deze methode heel erg goed is voor mijn haar. Ik zal weer even moeten wennen, maar het is het echt waard. Ik zal jullie op de hoogte houden natuurlijk.

Liefs!

2 reacties

  1. Wellicht een beetje mosterd na de maaltijd… maar je kan ook fijne doeken bij de décathlon kopen. En als je Googled op Curly Girl methode Kruidvat, dan vind je een fijne blog met producten die je dus a la minute kan kopen. Dat vond ik vooral irritant, dat ik die duurdere producten altijd op tijd online moest kopen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.