Ben ik gestopt met rolschaatsen?

Het is al zo lang geleden dat ik iets heb geschreven over het rolschaatsen. Sterker nog, ik heb mijn knappe schaatsen al maanden niet aangeraakt. Ben ik gestopt met rolschaatsen of is er iets anders aan de hand? 

Ben ik gestopt met rolschaatsen?

Rolschaatsen? Waar heb je het over?

Als je mij nog niet zo lang volgt dan weet je misschien niet dat ik dol ben op rolschaatsen en dat ik daar ook heel graag over vertel. 

Mijn liefde voor rolschaatsen is begonnen in de eerste corona lockdown.  Ik wilde gaan skeeleren, maar mijn skeelers bleken uit elkaar te vallen van ellende. Ik had nog een paar oude rolschaatsen staan die ik ooit eens van iemand overgekocht had en nog nooit gebruikt had. Omdat er toch niets te doen was, ben ik me gaan verdiepen in rolschaatsen. Op dat moment ontstond er een nieuwe liefde.

Anderhalf jaar lang heb ik best veel gerolschaatst en werd ik er ook steeds beter in. Tot september 2021… wat is er aan de hand?

Favorieten juli 2021

Ben ik echt gestopt met rolschaatsen?

Laat ik deze vraag kort en krachtig beantwoorden: nee! Ik ben zeer zeker niet gestopt met rolschaatsen. Sterker nog, ik kan niet wachten om mijn knapperds weer aan te doen.

De eerste reden waarom ik al bijna een half jaar niet op mijn rolschaatsen heb gestaan heeft vooral met mij te maken. Ik sport graag buiten, maar wel met mooi weer. Dit probleem had ik met hardlopen, maar nog meer met rolschaatsen. Ik wil niet in de regen of met veel wind naar buiten. Gewoon helemaal geen zin in.

Ten tweede is het weer ook eigenlijk het grootste probleem. Misschien overdrijf ik, maar naar mijn idee regent het al vanaf september. De lagers van mijn rolschaatsen kunnen niet goed tegen regen, dus het is helemaal niet goed om in de regen te gaan rollen. Daarnaast is het enorm glad en gevaarlijk als de ondergrond nat is en ik ben niet van plan iets te breken de komende tijd. 

De laatste reden is (natuurlijk) corona. Vorig jaar konden we ongeveer tot december naar de rolschaatsdisco in Rotterdam en dit jaar was dat allemaal wat lastiger met alle regels. De rolschaatsbanen zitten niet om de hoek, dus het was vaak lastig in te plannen.

Favorieten juni 10 redenen om te gaan rolschaatsen

Hoe nu verder?

Helaas kan ik aan het weer niets veranderen en lijkt het voorlopig ook niet echt te veranderen. Ik hoop wel dat de lente lekker vroeg begint en dat het wat droger wordt, zodat ik weer op pad kan gaan. Ik heb mijn vriendinnetje Judith al ingeseind dat ik binnenkort graag weer met haar mee ga als zij gaat hardlopen. 

Ook de rolschaatsbaan gaat weer open, dus ik ga proberen om daar weer wat vaker naartoe te gaan. Zeker in het begin zal dit fijn zijn, omdat ik echt weer even het gevoel terug moet krijgen. Ik ben ook geen 18 meer =).

Amsterdam is voor mij net wat ver, maar daar hebben ze een tijdelijke rolschaatsbaan genaamd Roller Dreams (BY WONDR). Ik weet nog niet of dit wat is (volgens mij is het meer voor een perfect plaatje op Instagram dan om echt te gaan rolschaatsen), maar ik ga me daar nog wel in verdiepen. Ik zal je natuurlijk op de hoogte houden als ik er een keertje naartoe ga. 

Er staat een ding vast: binnenkort ben ik gewoon weer op rolschaatsen te vinden buiten!

Rolschaatsen

Ik vind het al heerlijk om weer over rolschaatsen te kunnen schrijven, laat staan om weer lekker te gaan rollen buiten. Ik hoop echt dat het snel wat droger weer wordt, zodat ik weer op pad kan gaan. Heb jij wel eens gerolschaatst? Het is ontzettend leuk, dus ik raad het je zeker aan!

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.