Augustus – J.D. Barker

J.D. Barker is een auteur die langzaam mijn hart heeft veroverd. Mijn kennismaking met deze schrijver was tijdens het lezen van de Sam Porter-serie en daarvan vond ik vooral het laatste deel Vergeef me steengoed. Na De beller op lijn vier en De kustmoorden was ik fan. Het boek Augustus heeft me pas echt omver geblazen. Ik vertel je er graag alles over.

Augustus - J.D. Barker - Boekerij

‘Bij een dichte bomenrij eindigde de begraafplaats. Onder de bomen stond een zwarte metalen bank, de takken van een wilg hingen over de bovenkant heen, een bladerdak van dunne bladeren en in schaduwen verzwaard mos. 

Op die bank zat een meisje.’

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen.  Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt. 

Rechercheur Faustino Broer wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch, de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte SUV. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben… Toch?’

Mijn mening

Als je naar het omslag van het boek kijkt dan zie je een meisje op de voorkant. Ze heeft iets tragisch over zich en dat roept natuurlijk vragen op. De titel Augustus maakt het nog lastiger, want het geeft niets weg over de inhoud van het boek. Pas als je het verhaal leest, begrijp je waarom er voor deze titel gekozen is. Ook weet je als lezer al snel wie het meisje op de voorkant is…

Dit boek heeft telt bijna 700 pagina’s en is dus aardig aan de maat. Tegenwoordig lees ik niet zo vaak zulke dikke boeken, dus ik moest even wennen aan het gewicht van dit boek. Ik heb me ook wel afgevraagd of ik 672 bladzijden geboeid kon worden door een verhaal, maar dat was achteraf een belachelijke gedachte.

Dit boek komt namelijk meteen op nummer 1 binnen in mijn favorietenlijstje van dit jaar. Ik ga er geen doekjes om winden, want ik vind dit boek fantastisch. De kronkels in het hoofd van Barker blijven een beetje gek, maar wat kan deze man schrijven. Wauw!

Ik ben in dit boek begonnen net voordat ik mijn hersenschudding kreeg, dus ik heb het verplicht een aantal dagen opzij moeten leggen. Toen ik eenmaal een paar minuten per dag kon lezen, zette ik mijn zonnebril op en pakte dit boek erbij. Stoppen met lezen was heel moeilijk, maar moest helaas. Dit boek pak je op en wil je niet meer loslaten totdat het uit is. Daarna begint het afkicken, want dit verhaal moet je even verwerken. 

Barker is een genie. Met woorden, met het opbouwen van spanning, met het uitwerken van personages en met verhaallijnen. Nogmaals WAUW!

Als je op dit moment aan mij vraagt welke thriller ik aanraad dan kan ik niet anders zeggen dan Augustus van J.D. Barker. Alsjeblieft, gun jezelf deze adembenemende thriller. 

Liefs!

Ik heb dit boek zelf gekocht en word niet betaald om deze recensie te schrijven. Ik ben wel aangesloten bij het affiliate programma van bol.com. Koop je dit boek via onderstaande link dan ontvang ik daar een kleine bijdrage van. Kost niets extra’s, maar zo kan ik gewooniloon.com online houden =).

Titel: Augustus | Auteur: J.D. Barker | Uitgeverij: Boekerij | 672 pagina’s |

2 reacties

  1. Ik zag hem in de boekhandel liggen en dacht ook echt: holy, das echt een dik boek! Maar nu ik jouw review ervan heb gelezen, moet ik het misschien toch een kans geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.