Brein-Hart-Zijn – Daphne Feller

In 2021 heb ik twee boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen: Master Your Mindset en Je bent zoals je denkt. Ik heb veel van die twee boeken geleerd en ik merk dat ik er bewust en onbewust nog steeds mee bezig ben. Via een vriendin kwam ik in aanraking met het boek Brein-Hart-Zijn van Daphne Feller en hier werd ik nieuwsgierig naar. Heeft dit boek mij ook aan het denken gezet?   

Brein-Hart-Zijn - Daphne Feller - HarperCollins

‘Een reis waarin we ons verstand en ons gevoel met elkaar in verbinding brengen!’

Flaptekst

‘Heb je het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat? Verlies je regelmatig de focus en word je soms overspoeld door emoties? We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar hoe kunnen we nu echt de drukte in ons hoofd tot bedaren brengen?

In Brein-Hart-Zijn neemt Daphne Feller je mee van het brein naar het hart en leert ze je hoe je je verstand en je gevoel met elkaar in verbinding kunt brengen. Deze intuïtieve intelligentie zit in iedereen, maar luister je er ook naar?’

Mijn mening

Terwijl mijn haar geniet van een Olaplex masker, schrijf ik vandaag even niet over de omslag van een boek of over verschillende personages. Ik hoop dat ik je enthousiast kan krijgen over een boek waarbij je vooral naar jezelf mag gaan kijken. Hoe word je nou eigenlijk een gelukkig mens?

Helaas heeft Daphne Feller geen kant-en-klaar recept uitgevonden om gelukkig te zijn. Ze probeert je wel te laten begrijpen hoe je brein werkt, hoe je je brein in verbinding kunt brengen met je hart en om vertrouwen te krijgen in jezelf. Door middel van kennis, oefeningen en mooie verhalen probeert ze je bewust te maken van wie je nu bent. 

Zoals je al merkt, ben ik enthousiast over dit boek. Op een eenvoudige, informele manier vertelt Daphne over haar eigen ervaringen en deelt ze (wetenschappelijke) informatie. Ondanks dat de stof soms ingewikkeld is, komt het helemaal niet moeilijk over. De auteur gebruikt voorbeelden, humor en laat je oefeningen doen zodat je zelf aan de slag kunt gaan. 

Persoonlijk vond ik het hoofdstuk Brein heel erg interessant, omdat ik daar op dit moment het meeste uit kan halen. De andere hoofdstukken (HartZijnVerbinding) vond ik ook fijn om te lezen, omdat ik weer even goed naar mezelf heb gekeken. 

Ik heb het bij Master Your Mindset en Je bent zoals je denkt ook gezegd: ik gun het iedereen om dit soort boeken te lezen. Het maakt niet uit of je goed in je vel zit of juist niet, want ik geloof dat het altijd goed is om te groeien en te ontwikkelen. Je moet er alleen wel voor open durven te staan. 

Ik ben heel blij dat ik het boek Brein-Hart-Zijn heb gelezen en ik weet zeker dat ik dit boek binnenkort weer eens uit de kast haal. Mocht je boeken over persoonlijke ontwikkeling interessant vinden dan is dit boek absoluut een aanrader. 

Heb jij voor mij nog een tip? Ik hoor het graag. 

Liefs!

Titel: Brein-Hart-Zijn | Auteur: Daphne Feller | Uitgeverij: HarperCollins | 272 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.