De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa

Na Een theewinkel vol geluk en De chocolaterie van je dromen is het nu tijd voor De betoverende antiekzaak; het derde deel van de Valerie Lane-serie. Zet Manuela Inusa de stijgende lijn van deze populaire serie door?

De betoverende antiekzaak - Manuela Inusa - Valerie Lane - Boekerij

‘Dat ze haar jeugd tussen al die antieke spullen had doorgebracht, had er vast ook aan bijgedragen, maar Valerie had toch een heel speciale plek in Ruby’s hart, en die zou ze altijd houden. Vlak naast haar moeder.’

Flaptekst

Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekzaak die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?

Mijn mening

Nog steeds vind ik het idee van deze serie heel erg leuk: vijf vrouwen met hun eigen winkeltje in het kleine straatje Valerie Lane. Van schrijfster Manuela Inusa krijgen ze allemaal hun eigen boek en een eigen verhaal.

Ook De betoverende antiekzaak heeft een prachtige omslag gekregen en het boek past precies bij de andere delen. De titel past goed bij het verhaal en geeft al iets weg over het boek. Het woord betoverende zorgt ervoor dat je als lezer nieuwsgierig wordt naar het verhaal. 

Over het eerste deel van deze serie was ik niet enorm enthousiast, maar het tweede deel vond ik al een stuk beter. Ik had gehoopt dat Manuela Inusa deze lijn door zou zetten, maar helaas vond ik dit derde deel weer wat minder. 

Net zoals in het eerste deel vind ik de schrijfwijze van Manuela Inusa iets te simpel. Alles wordt tot in detail uitgelegd en er blijft weinig invulling over voor de lezer. Daarnaast vind ik de hoofdpersoon Ruby erg weinig pit hebben. Het verhaal kabbelt daardoor een beetje door en wordt op geen enkel moment spannend. Zo jammer, want ik vond dit in De chocolaterie van je dromen juist een stuk beter gaan.

Ga ik deze serie opgeven? Nee, want ik weet dat Manuela Inusa het wel in zich heeft om mij te boeien. Al ben ik bang dat Susan, de hoofdpersoon in het vierde deel, net zo weinig pit heeft als Ruby. Ik laat me natuurlijk graag verrassen. 

De Valerie Lane-serie heeft zo zijn ups en downs, maar ik blijf geïntrigeerd door de verhalen van de vrouwen en hun winkel. De betoverende antiekzaak was het niet voor mij, maar ik kijk wel uit naar Het wonderbaarlijke wolparadijs dat op 16 augustus in de winkel verschijnt. Jij ook?

Liefs!

Titel: De betoverende antiekzaak | Auteur: Manuela Inusa | Uitgeverij: Boekerij | 288 pagina’s |
Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Gewoon Iloon PF

Hoi! Leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com: mijn lievelingsplekje op het internet. Ik schrijf graag en veel en deel dat graag met de rest van de wereld. Hier vind je recensies over boeken, reviews over producten, persoonlijke artikelen en leuke verhalen. Er staan ondertussen al meer dan 500 artikelen online, dus neem vooral een kijkje. Veel plezier!

Liefs!

Advertentie
GezondheidGezondheid
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.