De boekwinkel vol liefde – Susan Wiggs

Na het boek Zeven perfecte dagen was ik op zoek naar een soortgelijk boek en toen stuitte ik op De boekwinkel vol liefde van Susan Wiggs. Ook deze auteur kende ik niet, maar daar wilde ik graag verandering in brengen. Een boek dat gaat over een boekwinkel moet wel goed zijn toch? Helaas bleek dit niet het geval te zijn.

De boekwinkel vol liefde - Susan Wiggs

‘Ze keek naar de vrouw die haar net had verteld dat haar moeder dood was, maar ze zag niet echt iets. En toen voelde ze het: een intense pijn. Het leek wel alsof iemand een kogel door haar hart had gejaagd.’

Flaptekst

Natalie Harper lijkt alles te hebben: een baan, een huis en een vaste relatie. Toch is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Daar zit ze dan, opgezadeld met een erfenis van torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel in San Francisco en de zorg voor haar dementerende opa. Maar net wanneer het haar allemaal te veel dreigt te worden, staat de aantrekkelijke Peter Gallagher op de stoep met de mededeling dat hij door haar moeder is ingehuurd om te komen klussen.

Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden? En is er voor haar misschien ook een happy end weggelegd?

Mijn mening

Op dit moment zit ik in een digitale leesfase. Mijn e-reader en ik zijn weer dikke vrienden, dus ook De boekwinkel vol liefde heb ik op mijn Kobo Libra H2O gelezen. 

Het omslag van het boek doet mij een beetje denken aan de Valerie Lane-serie van Manuela Inusa. Er staat een boekwinkel op de voorkant en dat trekt elke boekenwurm aan natuurlijk. De titel vind ik niet per se heel origineel, maar past wel bij het verhaal.

Omdat het op dit moment druk is op het werk, pak ik sneller een rustige roman dan een spannende thriller. Helaas vond ik dit boek te rustig en heb ik er niet echt van kunnen genieten. 

Susan Wiggs heeft geprobeerd om de beginsituatie van de hoofdpersoon zo duidelijk mogelijk neer te zetten, maar ze heeft hier meer dan honderd pagina’s voor gebruikt. Ik lees elke avond voordat ik ga slapen, maar tijdens het lezen van dit boek werden mijn ogen al snel zwaar. Ik kon mijn aandacht er niet bij houden en er zat heel weinig spanning in.

Op een gegeven moment komt er een leuke man het leven van Natalie binnen en wordt het verhaal wel iets interessanter, maar toen was het voor mij eigenlijk al te laat. Ik kwam niet meer in het verhaal en heb met moeite het boek uitgelezen. Misschien had ik het boek aan de kant moeten gooien, maar dat vind ik nou eenmaal lastig.

De schrijfstijl van Susan Wiggs vind ik helemaal niet zo vervelend, want ze schrijft goed. Ja, ze is, naar mijn idee, veel te langdradig, maar ze probeert er wel echt iets van te maken. Ze gebruikt geen moeilijke woorden of zinnen en haar liefde voor boeken spat van het verhaal af.

Persoonlijk hou ik van tempo in een boek, korte hoofdstukken en meer spanning. Deze elementen zaten er niet in en dan past het boek niet bij mij. Dat betekent natuurlijk niet dat De boekwinkel vol liefde een slecht boek is, want iedereen heeft zijn eigen smaak gelukkig.

Ga ik De boekwinkel vol liefde aanraden? Nee, want ik heb dit boek niet met plezier gelezen. Mocht je van romans houden en vind je het belangrijk dat een beginsituatie goed neergezet wordt door een auteur dan is dit boek misschien wel iets voor jou. 

Liefs!

Titel: De boekwinkel vol liefde | Auteur: Susan Wiggs | Uitgeverij: Harper Collins | 384 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.