De geheimen van Maxton Hall College – Mona Kasten

Onder het schoonmaken van de caravan en spullen klaarleggen voor onze vakantie, heb ik ook tijd kunnen maken om De geheimen van Maxton Hall College van Mona Kasten te lezen. Het eerste deel van deze serie vond ik fantastisch, maar blijft Mona Kasten mij verrassen?

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

‘ “Ik kan dit niet, James,” mompelt ze. “Sorry.”

Dan loopt ze mijn kamer door. Ze draait zich niet meer om en kijkt me ook niet aan als ze mijn kamer verlaat en de deur zachtjes achter zich dichttrekt.’

Select 2023Select 2023

Flaptekst

‘Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?’

Mijn mening

Het eerste deel, Maxton Hall College, is een prachtig boek om te zien. Een donkerbruine, harde kaft en prachtige sprayed edges. Bij het tweede deel is gekozen voor een groene kleur en nog steeds een harde kaft. We zien een ander deel van de school op het omslag staan. Helaas geen sprayed edges en dat vind ik echt heel jammer. Waarom is hiervoor gekozen?

De titel vind ik minder origineel, maar heeft wel betrekking op het verhaal. In het Duits en in het Engels heten de boeken Save Me, Save You en Save Us en ook hierbij vraag ik me af waarom er in Nederland voor een andere titel gekozen is. We zullen het nooit weten waarschijnlijk.

In november 2023 was ik lyrisch over het eerste deel van de Maxton Hall-serie. Ik heb enorm uitgekeken naar De geheimen van Maxton Hall en was blij dat het boek eindelijk op de deurmat viel. Maar kan Mona Kasten blijven scoren?

Ja en nee. Ik heb dit boek in een paar dagen uitgelezen en heb er enorm van genoten. Heeft ze me weer omvergeblazen? Nee, dat niet. 

Na het lezen van het eerste deel weet je namelijk al dat Ruby en James weer bij elkaar zullen komen en dat gebeurt ook natuurlijk. De geheimen van Maxton Hall College is erg voorspelbaar en het heeft veel weg van de After-serie van Anna Todd. Toch heb ik dit boek met plezier gelezen. 

Mona Kasten kan namelijk enorm goed schrijven. Haar boeken lezen ontzettend makkelijk, ze weet toch altijd weer spanning op te bouwen en zet mooie scènes op papier. Het tempo ligt hoog, waardoor het boek niet gaat vervelend. Het was zoeken naar momenten om even snel een hoofdstukje te kunnen lezen en dat is altijd een goed teken. 

Mona Kasten heeft het weer goed voor elkaar in De geheimen van Maxton Hall College. In januari komt het laatste deel uit en ik kan niet wachten om Ruby en James weer te ontmoeten. 

Liefs!

Titel: De geheimen van Maxton Hall College | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij      352 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.