De rest is confetti – Wat een fijne kennismaking met Lotte Petersen

Op vakantie had ik alleen mijn e-reader bij me en aangezien ik De geheimen van Maxton Hall College net uit had, moest ik de eerste vakantiedag al meteen op zoek naar een nieuw boek. Ik had zin in een fijne feelgood en kwam al snel uit bij De rest is confetti van Lotte Petersen

De rest is confetti - Lotte Petersen

‘ “Hé, jij.” 


Een prettige, diepe stem wekt me uit mijn gedachten. Ik kijk op. Ik was zo gefascineerd door het boek, dat ik niet had gemerkt dat er iemand naast me was komen staan. Ik kijk recht in de ogen van een excentriek geklede man.’

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Flaptekst

‘Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?’

Mijn mening

Ik heb dit boek digitaal gelezen via Kobo Plus, dus ik heb het fysieke boek niet in handen gehad. Toch ziet het boek eruit als een fijne feelgood. Het omslag doet mij denken aan de boeken van Marijke Vos en dat is altijd een goed voorteken.

De titel De rest is confetti komt terug in het verhaal en vind ik erg mooi. Ik wil er niet teveel over kwijt, maar ik ben het helemaal eens met Lola en Abel: De rest is écht confetti.

Lotte Petersen heeft een fijne feelgood geschreven, maar ook met een serieus randje eraan. Het boek is grappig en leuk om te lezen, maar er zit ook een diepere boodschap in. Het is niet alleen maar grappen en grollen. De auteur heeft dit heel goed gedaan. 

Lola en Abel worden in dit verhaal goed neergezet. Ik vind het twee mooie personages en heb met veel plezier hun avonturen gelezen. We weten niet heel veel over deze twee hoofdpersonen, maar precies genoeg. 

De schrijfstijl van de schrijver vind ik fijn. Ze gebruikt humor, het tempo van het verhaal ligt hoog en het boek leest makkelijk weg. Ik heb echt genoten van dit boek en ben stiekem een beetje verliefd geworden op Abel. Niet verder vertellen hoor.

Wat was De rest is confetti een fijne feelgood om te lezen. Lola en Abel hebben mijn hart gestolen en ik zou het niet erg vinden om meer verhalen van deze twee personages te lezen. Absoluut een aanrader als je van een, misschien iets serieuzere, feelgood houdt. 

Liefs!

Titel: De rest is confetti | Auteur: Lotte Petersen | Uitgeverij: HarperCollins336 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.