De terugkeer naar Maxton Hall College – Mona Kasten

Er is geen betere dag dan Valentijnsdag om mijn recensie van De terugkeer naar Maxton Hall College van Mona Kasten op mijn blog te plaatsen. Er hangt namelijk liefde in de lucht…

De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

‘Dit kan niet gebeurd zijn. Ik kan niet van school gestuurd zijn. Mijn moeder kan toch niet echt geloven dat ik een affaire met een docent heb?’

DierDier

Flaptekst

‘Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen. 

Ruby is in shock: ze is geschorst van Maxton Hall College. En alles wijst erop dat niemand minder dan James hier verantwoordelijk voor is… na alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze dacht dat ze eindelijk de échte James had leren kennen: de man met toekomstdromen, die haar aan het lachen maakt en die haar hart sneller laat kloppen met een enkele blik. Alles wat ze dacht te weten blijkt een leugen.

Terwijl Ruby worstelt om alsnog haar diploma te halen dreigt James opnieuw te bezwijken onder de verplichtingen van zijn veeleisende familie. Is er nog een kans op een lang en gelukkig leven samen? Of worden ze elkaars ondergang?’

Mijn mening

Sinds haar eerste boek, Begin Again, ben ik groot fan van Mona Kasten. Het eerste deel van deze serie, Maxton Hall College, vond ik ook fantastisch. Zowel van binnen als van buiten. Helaas trekt de uitgeverij deze lijn niet door, maar Mona Kasten gelukkig wel. 

Het eerste deel had een prachtige omslag én sprayed edges (de pagina’s waren aan de buitenkant gekleurd). Uitgeverij Boekerij heeft vastgehouden aan prachtige omslagen, maar niet aan de gekleurde pagina’s. Zo jammer! 

Na een goede start vond ik het tweede deel in deze serie een klein beetje tegenvallen. De sfeer, de spanning en de beginnende liefde tussen James en Ruby kwamen niet meer zo sterk naar voren in boek twee. Hoe gaat het dan verder in het derde en laatste deel?

Mona Kasten heeft geprobeerd om het deel positief en vol liefde af te sluiten. Natuurlijk gebeurt er nog van alles in dit deel, maar alles komt uiteindelijk goed. Zoals het ook hoort.

Ik heb genoten van dit laatste deel en had het ook zo uitgelezen. Het is soms ook fijn als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Misschien zat ik niet op het puntje van mijn stoel, maar ik werd er wel blij en vrolijk van. 

De terugkeer naar Maxton Hall College van Mona Kasten is de kers op de taart. Niet spannend, maar wel liefdevol. Hopelijk pakt Mona Kasten haar schrijfmachine er snel weer bij, want ik kijk nu al uit naar het volgend boek. 

Liefs!

Titel: De terugkeer naar Maxton Hall College | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.