#Lijstjes: 5 dingen die ik nooit (meer) zal doen

Het wordt tijd om weer in mijn ritme te komen, want door New York liep de planning een beetje anders. Ik ben er weer (fysiek en mentaal) en ik heb weer een leuk lijstje voor je: 5 dingen die ik nooit (meer) zal doen. Sommige dingen heb ik ooit gedaan, maar ga ik niet herhalen en andere dingen zal ik sowieso nooit gaan doen. Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd wat jij op je lijstje zou zetten… Laat je het weten?

Dingen die ik nooit meer zal doen

1. Vlees eten

Ik zal nooit iemand overtuigen om te stoppen met het eten van vlees en ik ben ook zeker niet roomser dan de paus, maar ik denk niet dat ik ooit nog vrijwillig vlees zal eten. Zo’n vier of vijf jaar geleden ben ik gestopt met het eten van vlees, omdat ik enorm verdrietig werd van vrachtwagens vol varkens of de verschrikkelijke beelden uit slachthuizen. Sindsdien eet ik geen vlees meer en zo min mogelijk vis. Ik mis het niet en kan me ook niet meer voorstellen dat ik weer vlees zou gaan eten. Er zijn immers genoeg alternatieven en ik weet ondertussen niet beter. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

2. Bungeejumpen

Uit een vliegtuig springen met een parachute of aan een touw van een brug springen dat zal je mij niet zien doen. Ik heb het nog nooit gedaan en ik ben het ook zeker niet van plan. Misschien heb ik een klein beetje hoogtevrees, maar als dat niet het geval zou zijn dan zou ik dit ook niet vrijwillig gaan doen. Het lijkt me serieus ontzettend eng. 

3. Een huis bouwen

In 2011 zijn wij gestart met de bouw van ons huis en nu, in 2024, zijn we bijna klaar met de tuin. Met de bouw van ons huis zijn we ongeveer zes jaar bezig geweest en ik kan je met zekerheid zeggen dat ik dat nooit meer zal doen. Ons huis is fantastisch, ik ben heel blij dat we het gedaan hebben en ook enorm trots, maar hier laten we het bij. Been there, done that. 

4. Saxofoon spelen

Helaas, mij zal je nooit meer saxofoon zien spelen en dat vind ik oprecht heel jammer. Toen ik op de basisschool zat, was het heel gewoon dat je naar blokfluitles ging. Ik denk dat ik een jaar blokfluitles heb gehad en daarna ben ik sopraan saxofoon gaan spelen en dat heb ik zes jaar volgehouden. Helaas nam ik, blijkbaar, een verkeerde houding aan, waardoor ik na het spelen last van mijn kaken kreeg en heel veel hoofdpijn had. Pas nu, 25 jaar later, zijn de problemen met mijn kaken minder aan het worden. De saxofoon laat ik dus de rest van mijn leven maar staan…

5. Trouwen

Onze trouwdag was de mooiste dag van mijn leven, maar ik ga er vanuit dat ik maar één keer trouw in mijn leven ❤️. Misschien dat we ooit nog wel eens een feestje geven om onze trouwdag te vieren, want dat lijkt me heel leuk. Ongeveer over zo’n 19 jaar?

Tijdens het schrijven merkte ik dat ik eigenlijk niet snel zeg dat ik iets nooit meer zal doen. Je weet immers ook niet wat er in de toekomst op je pad komt, dus iets nooit meer doen is eigenlijk gek om te zeggen. Maar voor nu zijn dit de 5 dingen die ik, denk ik, nooit meer zal doen. Wat denk jij nooit meer te zullen doen? Ik ben wel erg benieuwd namelijk. 

Liefs!

3 reacties

  1. Inderdaad zeg nooit nooit. Je weet niet wat de toekomst brengt en je kunt zelf natuurlijk ook veranderen. Ik zei toen ik net gestopt was met mijn eigen bedrijf dat ik dat nóóít meer zou doen, maar zo stellig durf ik niet meer te zijn. Het heeft alleen niet mijn voorkeur. Ik zou nooit meer gaan kanoën in de Adrennen. Zeker niet als het regent en koud is. Ik heb er gewoon niet zoveel mee. Gelukkig was de eerste (en dus laatste) keer erg lang geleden. Laat ik dat maar zo houden 😛

  2. Heel leuk lijstje en vooral ’trouwen’ vond ik een mooie. Ik heb ooit een lange relatie gehad met een heel vervelende kerel. Nu ben ik al bijna 25 jaar samen met een heel lieve man en al 12,5 jaar getrouwd met hem. Ik ga dus ook NOOIT MEER TROUWEN! En verder ben ik geen held als het gaat om dingen als bungyjumpen, parachutespringen, achtbanen en meer van zulks… dat zul mij duw ook nooit zien doen. Ik zal ook nooit naar Australië gaan omdat ik niet zo lang in een vliegtuig wil zitten. Ik kan vast nog veel meer bedenken maar dat doe ik misschien een keertje op mijn eigen blog, dan pik ik jouw idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.