#Lijstjes: 3 dingen die ik aan mezelf zou willen veranderen

Niemand is perfect en dat is maar goed ook. Toch vind ik het belangrijk om steeds een betere versie van mezelf te creëren en er zijn drie dingen die ik wel zou willen veranderen. Heb jij dé tip(s) voor mij?

dingen willen veranderen 2

Aardiger zijn tegen onbekende mensen

Sommige mensen kunnen altijd aardig doen en daar ben ik best wel eens jaloers op. Mijn beste vriendin Judith is zo’n persoon en ik vind dat toch zo knap. 

Mensen die mij net leren kennen zeggen vaak dat ik arrogant over kom en dat kan ik me helemaal voorstellen. Ik kijk heel graag de kat uit de boom en zal, bij onbekende mensen, niet snel het hoogste woord hebben. Als ik me eenmaal op mijn gemak voel dan blijk ik toch niet zo arrogant te zijn… gelukkig ook maar.

Het is niet zo dat ik bang ben om niet aardig gevonden te worden, want over die gedachte ben ik ondertussen wel heen gegroeid. Ik denk eerder dat mensen niet per se op mij zitten te wachten, dus ik houd mijn mond maar. Toch ga ik mezelf eens uitdagen om wat vriendelijker te zijn tegen nieuwe, onbekende mensen. Mocht je tips hebben dan hoor ik het graag.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Gezond leren eten

Als ik iets lastig vind dan is het gezond eten. Niet dat ik per se ongezond eet, maar ik heb eigenlijk gewoon geen idee hoe ik bewust gezond moet eten. Wat is gezond eten eigenlijk? Welk boek of welke website heb ik nodig om te weten wat gezond eten nou precies is? Is dat gevarieerd eten, is dat minder eten, is dat groenten eten of juist veel fruit? Ik vind dit zo lastig…

dingen willen veranderen

Meer vertrouwen in mezelf hebben

Misschien heeft dit ook een klein beetje te maken met mijn eerste puntje, maar ik mag wel wat meer vertrouwen in mezelf krijgen. Vooral in mijn werk kan ik soms nog wel eens onzeker zijn, terwijl er geen reden voor is. Heet dat niet het imposter syndrome?

Gelukkig heb ik er buiten mijn werk vaak minder last van, dus ik hoop dat het uiteindelijk vanzelf beter zal gaan. Is een beetje onzeker zijn ook niet gewoon goed voor je?

 

Dit zijn de drie dingen die ik wel graag aan mezelf zou willen veranderen. Mocht jij dé tip voor mij hebben voor één van deze drie punten dan hoor ik het natuurlijk heel graag.

Heb jij dingen die je graag aan jezelf zou willen veranderen? Zo ja, waarom?

Liefs! 

6 reacties

 1. Punt 1 en punt 3 herken ik wel ja! Ik kijk ook vaak wel de kat uit de boom en laat ook lang niet altijd het achterste van mijn tong zien. Misschien dat ik daardoor wat onaardiger kan lijken?

 2. Wat een lief en mooi compliment 😊
  Maar ook jij bent heel aardig tegen onbekenden hoor.
  En volgens mij vindt iedereen het fijn om een glimlach, groet of vriendelijk woord van iemand te ontvangen, dus ook van jou! (Dus ja, iedereen zit ook zéker op jou te wachten 😉).

 3. Altijd leuk een blog te lezen van mijn naamgenoot 😊 je kunt die onzekerheid misschien ook vertalen met zelfreflectie ? Dat is altijd goed. Dat probeer ik ook… en goede dingen kunnen we van anderen aannemen en de rest laten liggen.. Mooi je openheid. Volgens mij ben je gewoon een mooi mens!

  Groetjes,
  Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.