Eiland in bloei – Sarah Jio

Alweer een boek van Sarah Jio? Ja, ik werd toch wel nieuwsgierig naar haar andere boeken en Eiland in bloei trok mijn aandacht. Had ik het bij Met liefs uit Londen moeten houden of kan Sarah Jio mijn aandacht vasthouden?

Eiland in bloei - Sarah Jio - Boekerij

‘Emily, 

Op de een of andere manier weet dit eiland je altijd terug te halen wanneer het tijd is. Kom naar huis. Ik heb je gemist, lieverd.

Liefs, Bee

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Als twintiger kon Emily Wilsons leven haast niet stuk: ze was een bestsellerschrijfster, getrouwd met een man die zo covermodel had kunnen zijn, en er was niets wat hun eeuwige geluk in de weg zou kunnen staan. 

Tien jaar later liggen de kaarten heel anders, en is haar relatie gestrand. Wanneer haar oudtante Bee haar uitnodigt om een maand door te brengen op Bainbridge Island in Washington State, hapt Emily meteen toe, verlangend naar een rustig plekje aan zee waar haar gebroken hart kan helen. Terwijl ze research doet voor haar volgende boek, vindt Emily een roodfluwelen dagboekje uit het jaar 1943. Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster…’  

Mijn mening

Ook Eiland in bloei heb ik gelezen als digitaal boek op mijn e-reader. Ik ben nog steeds niet uit mijn digitale fase, maar daar komt binnenkort wel verandering in. De geur van een echt boek blijft trekken natuurlijk. 

Het omslag van dit boek is hetzelfde als het boek: lieflijk. We zien een eiland en dat heeft natuurlijk te maken met de idyllische plek waar Emily naartoe gaat. De titel is interessant, maar ik weet niet of ik het echt bij het verhaal vind passen. Het kan er mee door, denk ik.

Eiland in bloei is, zoals ik al eerder typte, lieflijk. Emily is lief, Bee is lief, Jack is lief, Evelyne is lief… iedereen is lief en daarom is het verhaal ook zo. Ik vond de personages in Met liefs uit Londen echt heel verschillend en sterk, echter heb ik dat een beetje gemist in dit boek. 

Omdat Sarah Jio een fijne schrijfstijl heeft, leest het verhaal makkelijk weg. Ik heb het boek ook niet met tegenzin gelezen, want het is een prima verhaal. Het heeft alleen geen WAUW-effect gehad op mij. Ik was nieuwsgierig naar het einde, maar het verhaal was niet echt spannend. 

Heb ik het beste boek van Sarah Jio al gelezen of ligt er ergens nog een ander pareltje op mij te wachten. Weet jij het?

Voor nu stop ik even met de boeken van Sarah Jio, omdat er nog zoveel meer boeken op mij liggen te wachten. Maar ik schrijf haar naam wel op mijn lijstje van fijne auteurs, want ik ben nog niet klaar met deze schrijver.

Liefs!

Titel: Eiland in bloei | Auteur: Sarah Jio | Uitgeverij: Boekerij | 320 pagina’s |
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

2 reacties

  1. Ik geloof niet dat dit helemaal mijn genre is. Geef mij maar mysterieus, spanning en sensatie. Smaken mogen gelukkig verschillen. Ben benieuwd welk boek je volgende zal zijn.

    1. Dat snap ik, want romans kunnen ook wel eens enorm zeurderig zijn. Ik lees op dit moment wel een leuk boek, al ben ik nu de titel even kwijt 🙈. Welk boek vind jij echt heel goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.