Mijn top 5 favoriete kerstliedjes

Banner Blogmas 2022

Ben je de kerstmuziek op de radio al beu of geniet je er nog met volle teugen van? Ik vind kerstmuziek heel leuk, maar ik kijk ook wel uit naar de Top 2000 tussen Kerstmis en Oud & Nieuw. Toch heb ik een aantal favoriete kerstliedjes die ik het hele jaar door kan luisteren. Kijk, lees en luister je mee?

Favoriete kerstliedjes

1. De kerstezel - Kinderen voor Kinderen

Ben je nu stiekem aan het lachen? Ja, ik vind het nummer De kerstezel van Kinderen voor Kinderen 11 een van de leukste kerstnummers om mee te zingen. Elke keer als ik dit nummer op de radio hoor dan moet ik lachen en ik zie het verhaal ook helemaal voor me. 

2. Christmas Lights - Coldplay

Coldplay kan eigenlijk nooit missen in mijn lijstjes, want ik vind deze band erg goed. Christmas Lights vind ik een mooi nummer en de tekst is weer prachtig. Niet het meest vrolijke kerstnummer, maar misschien wel het mooiste.

Kerst 2022Kerst 2022

3. Do they know it's Christmas - Band Aid

Het is geen Kerstmis als ik dit nummer niet gehoord heb: Do they know it’s Christmas van Band Aid. Dit nummer is uitgebracht in 1984 en er is toen veel geld opgebracht voor de hongersnood in Ethiopië. We zijn bijna veertig jaar verder en er is nog maar weinig veranderd in de wereld… Dit nummer blijft een belangrijke boodschap hebben. 

4. Santa Tell Me - Ariana Grande

Mijn lijstje bestaat niet alleen maar uit kerstliedjes met een diepere betekenis, want ik vind het nummer Santa Tell Me van Ariana Grande ook heerlijk. Een vrij nieuw en vrolijk kerstliedje waar je blij van wordt. 

5. Christmas in New York

Jaaaa, natuurlijk kunnen mijn boys niet missen in deze lijst 🙈. In Christmas in New York komen drie dingen samen: Backstreet Boys, Kerstmis en mijn lievelingsplek New York. Tjah, wat moet ik nog meer zeggen… 

Now everywhere you lookIt’s like a picture bookWho could even wish for something moreThen to spend a Christmas in New York?
 
Helemaal waar!

Dit zijn mijn favoriete kerstliedjes van dit moment. Er zijn veel goede of leuke nummers gemaakt, dus kiezen blijft moeilijk. Toch denk ik dat dit mijn favorieten zijn.

Heb jij een favoriet kerstliedje?

Liefs!

2 reacties

  1. Die van Coldplay kende ik nog niet, dank je wel, weer moois leren kennen zo.
    Ik ben niet zo van Kerst, december is niet zo’n goede maand voor onze familie.
    Maar ‘When the Thames froze’ van Smith & Burrows vind ik wel een heel mooi en misschien ook wel toepasselijk nummer. De hele cd vind ik trouwens erg genietbaar, voor kerstmuziek te zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.