Boeken om naar uit te kijken in 2023

Banner Blogmas 2022

Er komt een nieuwe jaar aan en natuurlijk komen er ook in 2023 weer een aantal boeken uit waar ik nu al naar uitkijk. De volgende zeven boeken staan bovenaan mijn wensenlijstje.

Perfecte wraak - Helen Fields

Boeken 2023 - Perfecte wraak - Helen Fields

‘Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de methoden van de dader worden almaar gruwelijker. Het is een race tegen de klok voor Luc en Ava om te ontdekken wie hierachter zit, voordat ze zelf slachtoffer worden…’

Eén van de boeken waar ik niet op kan wachten in 2023 is deel 7 van de Callanach-serie van Helen Fields. Perfecte wraak verschijnt begin februari en de flaptekst spreekt boekdelen. Ook ben ik heel benieuwd hoe het met Luc en Ava verder zal gaan. Ik heb er nu al zin in!

In haar schoenen - Jojo Moyes

In haar schoenen - Jojo Moyes

‘Als Nisha ontdekt dat haar rijke echtgenoot Carl van plan is om van haar te scheiden, is dat een schok, maar gelukkig heeft ze een back-upplan. Alleen leunt dat plan nogal op de spullen die ze in haar sporttas heeft, en als iemand uitgerekend haar tas meeneemt uit de sportschool, valt haar plan in duigen…

Sam voelt zich gevangen in haar leven. Haar man is werkloos, haar dochter een puber, en haar baas een eikel. Wanneer ze per ongeluk Nisha’s sporttas meeneemt van de sportschool moet ze zich opeens een dag redden op volledig onpraktische Louboutins met torenhoge hakken. Maar de onverwachte resultaten van die kledingwissel brengen haar tot het besef dat er iets moet veranderen in haar leven – namelijk zijzelf.

Wanneer Nisha en Sam elkaar eindelijk ontmoeten, ontdekken ze dat ze met elkaars hulp wel degelijk een nieuwe start kunnen maken…’

Eindelijk komt er een nieuw boek uit van Jojo Moyes. Jojo Moyes schrijft prachtige romans en haar boeken ontroeren altijd. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit verhaal dat in februari verschijnt. 

Jeugdzonde - James Patterson & J.D. Barker

Boeken 2023- Jeugdzonde - James Patterson - J.D. Barker

Tijdens zijn eerste avond bij het politieteam van Detroit wordt Walter O’Brien naar een plaats delict gestuurd. Een doodsbange jonge vrouw zit weggedoken onder de wastafel, de spiegel is aan gruzelementen. Op het bed ligt een oude man die op het eerste gezicht een natuurlijke dood is gestorven. Tijdens de terugrit naar het bureau weet de vrouw te ontsnappen: ze verdwijnt spoorloos. Het is voor de politie onmogelijk om de zaak af te sluiten en voor O’Brien om haar te vergeten.

Jaren later is de inmiddels ervaren O’Brien gepromoveerd tot rechercheur. Hij is nog altijd gefascineerd door de vrouw die hem destijds door de vingers glipte. Dan blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar de vrouw, die nu de naargeestige bijnaam de Zwarte Weduwe draagt. Langzaam legt hij een reeks dodelijke geheimen bloot die weliswaar niet in Detroit is begonnen, maar, als het aan O’Brien ligt, daar wel degelijk zal eindigen.’

Dit duo is onbeschrijfelijk goed samen. Ik ben sowieso een groot fan van het werk van J.D. Barker, want hij maakt de grootste puzzels van zijn verhalen. Het boek Augustus zal in mijn top 3 van 2022 eindigen. Ik kijk dus weer enorm uit naar deze thriller. Februari wordt een drukke leesmaand.

Dunbridge Academy: Middernachtsfeest - Sarah Sprinz

Dunbridge Academy - Middernachtsfeest - Sarah Sprinz

‘Emma kon haar geluk niet op toen ze werd aangenomen op Dunbridge Academy, een exclusieve kostschool vlak bij de Schotse hoofdstad Edinburgh. Tussen deze eeuwenoude muren hebben haar ouders elkaar ooit ontmoet, en nu hoopt Emma er antwoord te vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden spoorloos uit haar leven is verdwenen. Daarbij kan ze geen afleiding gebruiken, maar het verraderlijke Dunbridge blijkt twee gezichten te hebben. Overdag zitten alle studenten diep over hun in leer gebonden boeken gebogen, maar tijdens de geheime middernachtsfeesten en nachtelijke uitstapjes door de oude gangen komt een andere kant van de academie naar boven. Een kant waar intrige en macht de boventoon voeren, en waar klassenoudste Henry de scepter zwaait. Kan Emma het hoofd koel houden in deze slangenkuil?’

Ondanks dat Maxton Hall College van Mona Kasten niet echt valt onder de Dark Academy-trend, heeft het boek mij wel nieuwsgierig gemaakt naar dit nieuwe subgenre. In maart komt het eerste deel van de Dunbridge Academy-serie uit en ik ben van plan hier eens helemaal in te duiken.

Dunbridge Academy: Middernachtsfeest is hier te reserveren.

Kerst 2022Kerst 2022

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel - Boeken 2023

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.

Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…’

Leuk! Er komt weer een boek van Chantal van Gastel uit en de flaptekst is veelbelovend. Een heerlijk boek om de lente mee te beginnen toch? Nu we er toch zijn ligt in april 2023 in de winkel.

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?’

Ik heb een haat-liefdeverhouding met de boeken van Jill Mansell. Niet al haar boeken vind ik goed, maar ik blijf ze wel lezen. Soms zit er namelijk net een pareltje tussen en ik hoop dat Het zonnetje in huis weer zo’n heerlijk boek is. We moeten nog even geduld hebben, want dit boek verschijnt pas in april.

Het zonnetje in huis is hier te reserveren.

De handlanger - Steve Cavanagh

Boeken 2023 - De handlanger - Steve Cavanagh

Daniel Miller vermoordde veertien mensen voordat hij verdween. Zijn vrouw, Carrie, staat nu terecht als zijn handlanger, en het is aan Eddie Flynn om de jury – en de rest van de wereld – ervan te overtuigen dat Carrie Miller het zoveelste slachtoffer was van de Zandman. Nu zijn vrouw terechtstaat wordt de Zandman gedwongen tevoorschijn te komen om haar te redden van een levenslange gevangenisstraf. Hij zal doden om haar te beschermen, en iedereen die bij de zaak betrokken is, is een doelwit… Zelfs Eddie Flynn.’

Ook Steve Cavanagh maakt ons in mei blij met het zevende deel van de Eddy Flynn-serie. Ik moet het zesde deel nog lezen, dus gelukkig zit ik nog niet zonder en heb ik nog even de tijd. 

Klik hier voor meer informatie.

Dit zijn de boeken waar ik naar uitkijk in 2023. Er zullen tussendoor nog een hoop boeken zijn die ik graag aan mijn boekenkast wil toevoegen, maar deze zeven staan in ieder geval gereserveerd.

Naar welke boeken kijk jij uit in 2023?

Liefs!

4 reacties

  1. Ik ben erg benieuwd naar het boek Jeugdzonde. Ik vind J.D. Barker een geweldige schrijver en Augustus ligt ook hier al op me te wachten. Maar ik ben geen snelle lezer en lees niet zo veel eigenlijk, dus bij mij duurt het allemaal langer haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.