#Lijstjes: Top 10 beste liedjes ooit gemaakt

Muziek, ik kan niet zonder. Mijn vader is een echte muziekliefhebber, dus ik denk dat het met de paplepel ingegoten is. Zelf heb ik zes jaar sopraan saxofoon gespeeld, maar daar moest ik helaas vanwege een kaakprobleem mee stoppen. Nu zing ik nog heel graag, maar dat vinden de mensen in mijn buurt niet per se heel prettig 🙈. Aan het einde van het jaar beginnen alle muziekzenders weer met verschillende lijstjes te komen, dus ik doe dit jaar mee. Dit is mijn top 10 van de beste liedjes die ooit zijn gemaakt.   

top 10 beste liedjes

10. I Lived - OneRepublic

Ik ben waarschijnlijk meer van de teksten dan van de muziek, want ik heb veel nummers in mijn top 10 staan waarvan ik de tekst heel erg goed vind. Dat geldt ook voor I Lived van OneRepublic:

I owned every second that this world could giveI saw so many placesThe things that I didYeah, with every broken boneI swear I lived

De boodschap van dit nummer? Haal alles uit het leven en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Prachtig nummer, fantastische band en fijne muziek.

9. Show Me the Meaning of Being Lonely - Backstreet Boys

Natuurlijk mogen mijn favoriete boys niet missen in mijn top 10 beste liedjes. Ze hebben zoveel nummers gemaakt, maar Show Me the Meaning of Being Lonely is altijd speciaal voor mij geweest.

Show me the meaning of being lonelyIs this the feeling I need to walk with?Tell me why I can’t be there where you areThere’s something missing in my heart

Als ik even niet lekker in mijn vel zit, iemand mis of verdrietig ben dan kan ik dit nummer op repeat zetten en heel vaak luisteren.

8. Jij bent de liefde - Guus Meeuwis

En als het tegen zit wil ik dichterbij je zijnEn ik zal voor je zorgenJouw pijn is mijn pijnNiets teveel voor jou van mijWant jij bent hetJij bent het

Jij bent de liefde was het nummer van onze bruiloft en mag niet ontbreken in dit rijtje. Ik vind de tekst heel mooi en daarnaast ben ik ook wel een beetje fan van Guus Meeuwis.

MuziekMuziek

7. Photograph - Ed Sheeran

Ja, natuurlijk kan ook Ed niet missen in dit lijstje, want ik ben groot fan van deze man. De muziek die hij maakt en de teksten die hij schrijft zijn altijd goed. Ondanks dat was het niet moeilijk om mijn favoriete nummer te kiezen, want dat is al jaren Photograph

And if you hurt meWell, that’s okay, baby, only words bleedInside these pages, you just hold meAnd I won’t ever let you go

Puur liefde dit nummer!

6. Try - P!NK

P!NK is een voorbeeld voor mij. Ze is stoer, eerlijk, hardwerkend, komt op voor haar medemens en ook nog eens fantastisch om live te zien. Er is geen artiest op deze wereld die kan wat zij kan op een podium. Ik heb enorm veel respect voor haar. Haar beste nummer vind ik Try. Het motiveert en inspireert om verder te knokken als het even tegenzit in het leven.

Where there is desire, there is gonna be a flameWhere there is a flame, someone’s bound to get burnedBut just because it burns doesn’t mean you’re gonna dieYou’ve gotta get up and try, try, try

Ze heeft enorm veel goede nummers geschreven en ik had er een hele top tien van kunnen maken, maar dit nummer springt er altijd bovenuit. 

5. Just the way you are - Bruno Mars

Als je man op een dag thuiskomt en een nieuw liedje heeft gehoord en zegt dat het liedje helemaal slaat op jou dan moet je wel van het nummer houden toch?

And when you smileThe whole world stops and stares for a while‘Cause girl, you’re amazingJust the way you are

Just the way you are is een prachtig nummer met een bijzondere betekenis voor mij, dankzij mijn lieve man. Ook dit nummer werd op onze bruiloft gedraaid natuurlijk. 

 

4. Chasing Cars - Snow Patrol

All that I amAll that I ever wasIs here in your perfect eyes, they’re all I can see
 
Zwijmel, zwijmel. Ik heb eigenlijk weinig met Snow Patrol, maar Chasing Cars vind ik prachtig en ik luister er nog steeds erg vaak naar. Het is gewoon echt een goed nummer. 

3. The Sound of Silence - Disturbed

Het origineel is van Simon & Garfunkel, maar ik vind de versie van Disturbed mooier. The Sound of Silence is een heftig en zwaar nummer en de boodschap is erg sterk.

And in the naked light, I sawTen thousand people, maybe morePeople talking without speakingPeople hearing without listeningPeople writing songs that voices never shared

Dit nummer moet je luisteren op standje honderd, zodat je heel hard mee kan zingen. Heerlijk!

2. Hold On - Adele

Adele. Ik geniet ongeveer van elk nummer van haar en ik kan ze ook bijna allemaal meezingen. Kiezen was ook niet zo heel makkelijk, want er zijn twee nummers die ik echt heel goed vind: Hold on en (natuurlijk) Someone like you. In juli ben ik met mijn lieve vriendinnetje Andrea naar het concert van Adele in Londen geweest en de tranen kwamen bij Hold on. Vandaar dat ik dit nummer van Adele gekozen heb.

Sometimes loneliness is the only rest we get And the emptiness actually lets us forget Sometimes forgiveness is easiest in secret

Veel liefde voor deze vrouw en haar fantastische muziek. 

 

1. Fix You - Coldplay

Nummer 10 tot en met 2 kunnen misschien nog wel eens van plek wisselen, maar er is maar een nummer dat altijd bovenaan mijn top 10 beste liedjes staat en dat is Fix You van Coldplay. Dit liedje staat vaak hoog in alle lijstjes en dat komt omdat het simpelweg fantastisch is.

When the tears come streaming down your face
When you lose something you can’t replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Mooi, mooier, mooist. Ik kan niet wachten om ze weer live te zien in juni en ze dit nummer live te horen spelen. ❤️

Dit is mijn top 10 beste liedjes ooit gemaakt. Welk nummer staat bij jou op 1?

Liefs!

7 reacties

  1. Oh Ilona, zoveel mooie muziek, je zou ze niet eens in een top zoveel moeten mogen zetten. Jouw top 10, ook alle.aal mooi.

    Voor mij extra veel betekenis: unbreakable van Westlife zoetsappig, ja…… draaiden we toen we binnen kwamen in het gemeentehuis tien we gingen trouwen. Blijft een bijzonder nummer voor mij!

  2. Het nummer van Guus Meeuwis uit je lijstje was ook ons liedje op de bruiloft. Blijft een mooi nummer <3 Ook het nummer van Ed Sheeran uit je lijstje kan ik goed waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.