10 dingen die ik elke dag doe om gelukkiger te zijn

De wereld is gek! Ik heb dat de afgelopen week al meerdere malen gezegd en geschreven, want ik denk echt dat we in een gekke tijd leven. In de afgelopen jaren heb ik wel geleerd dat mijn geluk niet afhangt van de buitenwereld, maar dat ik mijn eigen geluk kan creëren. Ik vertel je graag welke 10 dingen ik elke dag doe om gelukkiger te zijn.  

10 dingen die ik elke dag doe om gelukkiger te zijn

1. Chocolademelk drinken

Misschien moet je nu grinniken, maar het is echt geen grapje. Ik start mijn dag altijd met chocomel en ik geniet intens van dit ochtendmomentje. Het liefst Nesquick met volle melk en vooral lekker koud. Het zijn de kleine dingen…

Wist je dat ik er pas een paar weken geleden achter ben gekomen dat chocomelk niet eens een Nederlands woord is? Het is chocomel of chocolademelk. Gek, want wij zeggen thuis niets anders dan chocomelk =).

2. Kroelen en knuffelen

Dit klinkt misschien ook een beetje suf, maar ik ben dol op kroelen. Niet alleen met Mike, maar ook met onze diertjes. Luna ziet wat af met ons. Het is algemeen bekend dat je door middel van knuffelen het stofje oxytocine vrijmaakt en dat zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, het helpt je te ontspannen en het maakt je vrolijk. Ik knuffel dus nog even door.

Week 2.22.3

3. Lachen

Lachen is gezond en ik weet zeker dat ik elke dag wel een paar keer lach. Natuurlijk kan ik ook enorm chagrijnig zijn, maar zelfs dan lukt het me om een paar keer per dag te lachen (al is het alleen maar om mijn eigen nare gedrag op dat moment).

4. Naar muziek luisteren

Naast boeken kan ik ook niet zonder muziek in mijn leven. Ik vind het heerlijk om lekker vals mee te zingen en de verkeerde zinnen te blèren. Mike wordt hier iets minder vrolijk van helaas. Spotify maakt overuren bij mij, maar ook de radio staat regelmatig aan. Tijdens het schrijven van dit artikel luister ik naar Folklore van Taylor Swift. 

5. Boerinnen

Zoals je misschien weet, hebben Mike en ik behoorlijk wat diertjes rondlopen buiten. Elke ochtend moeten de konijnen en de kippen gevoerd worden en mogen ze naar buiten. ’s Avonds moeten ze allemaal weer naar binnen gebracht worden voor de nacht. Het lukt niet altijd om het zelf te doen, maar gelukkig wel vaak. Zo fijn om mijn blubberlaarzen aan te kunnen doen en met de diertjes bezig te zijn.

7.22.2

6. Bankhangen

Ja, ik ben een bankhanger, maar het klinkt heftiger dan dat het is. Mijn werkdagen zijn best wel druk en als ik eenmaal thuis ben dan kruip ik vaak nog achter mijn laptop om huiswerk te maken of te bloggen. Rond half 9 probeer ik altijd alles af te sluiten om vervolgens in de bank te ploffen en tv te gaan kijken. Even niets meer moeten, maar juist ontspannen. Om gelukkiger te zijn, moet ik zorgen dat ik elke dag tijd neem om niets meer te moeten. 

7. Lezen

Natuurlijk kan het lezen van een boek niet ontbreken in dit rijtje. Ik sluit mijn dag altijd af met een boek in bed en volgens mij is er geen betere manier om in slaap te vallen. Soms lees ik drie pagina’s en soms meerdere hoofdstukken, maar er wordt gelezen. Op dit moment ligt Zo lief als de dood van Holly Jackson op mijn nachtkastje.

8. Stil staan bij wat ik heb

Als ik op woensdagavond mijn ouders zie dan ben ik altijd blij dat ik ze allebei een kus kan geven. Na een dag werken is het erg fijn om thuis begroet te worden door Luna. Soms loop ik naar onze keuken en kan ik intens genieten van de ruimte die we hebben. Het zijn de kleine dingen en ze zijn soms zo ontzettend vanzelfsprekend dat we vergeten om ervan te genieten. Elke dag vertel ik mezelf dat ik een geluksvogel ben, want dat ben ik. 

Dag 4.13

9. Gelukkiger zijn mag

Gelukkig zijn mag, maar nog gelukkiger zijn moet een doel blijven. Het leven is niet perfect en dat zal het voor niemand ooit worden, maar streven naar perfectie is niet verkeerd toch? Elke dag blijf ik dromen en zoeken naar hoe ik mijn mooiste leven kan leven. En ja, ik ben fan van het boek Master Your Mindset =).

10. Ongelukkig zijn mag ook

En soms mag je ook gewoon even ongelukkig zijn. Als je niet weet wat ongelukkig zijn is, kan je ook nooit gelukkig zijn. Gelukkig ben ik niet elke dag ongelukkig, maar als het mij overvalt dan laat ik het ook maar gewoon gebeuren. Achter de wolken schijnt altijd weer de zon. 

De wereld is gek, maar laat je niet gek maken. Geniet van de kleine dingen en zorg dat je je eigen geluk soms even zoekt. Ik hoop dat je na dit artikel nadenkt over de dingen die jij elke dag doet om gelukkiger te zijn. Sta er even bij stil en neem het niet vanzelfsprekend. 

Geniet van je dag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.