Iets nieuws onder de zon – Marieke Douwes

In 2021 ontving ik heel veel boeken van verschillende uitgeverijen en las ik me suf om recensies te schrijven. Dit jaar wilde ik graag mijn eigen boeken uitkiezen om te lezen en om over te schrijven. Toen Marieke Douwes bloggers zocht voor de blogtour van haar nieuwste boek Iets nieuws onder de zon werd ik wel meteen enthousiast. Vandaag, 25 september, is het mijn beurt om te vertellen wat ik van deze feelgood vind.

Iets nieuws onder de zon - Marieke Douwes

‘ “Schat, ik hou van je, maar… Je bent vijfentwintig, hebt een baan waar je niet gelukkig van wordt en maakt je nog steeds zorgen om mij terwijl dat niet meer nodig is.” 

“Dat is niet waar, ik-“

“Je moet meer van het leven gaan genieten”, onderbrak Liesbeth haar dochter.’

BoekenBoeken

Flaptekst

De vijfentwintigjarige Daphne zit in een dip. Na het overlijden van haar vader is haar sociale leven niet-bestaand en van haar baan bij het makelaarskantoor wordt ze ook al niet gelukkig. De oplossing? Een paar maanden Westzand. Rina, de flamboyante vriendin van de familie, heeft hulp nodig in haar winkel in het pittoreske kustdorpje. Daphne grijpt deze kans om er even tussenuit te gaan met beide handen aan.

Het duurt niet lang of Daphne is volledig ingeburgerd. Maar Westzand heeft meer te bieden dan zon, zee en koppige zwerfgeitjes: de charmante kunstenaar Fernando brengt haar danig in de war. Niet alleen vanwege zijn helderblauwe ogen en tomeloze enthousiasme, maar ook omwille van zijn zesjarige evenbeeld: zijn zoontje Storm. Terwijl de weken maanden worden en haar terugkeer naar huis steeds dichterbij komt, zal Daphne moeten besluiten: waar is haar thuis?’

Mijn mening

Op dit moment is dit boek alleen te lezen als e-book, dus heb ik helaas geen fysiek exemplaar. Het omslag van dit boek ziet er namelijk zo fijn uit dat het niet zou misstaan in mijn boekenkast. Aan de andere kant vond ik het na Augustus heerlijk om een boek te lezen via mijn e-reader.

De titel Iets nieuws onder de zon vind ik goed passen bij het boek. Het geeft niet heel veel weg over het verhaal, maar als je het boek uitgelezen hebt dan klopt het helemaal.

Het verhaal is misschien niet heel origineel, maar absoluut vermakelijk. Je sluit Daphne, haar moeder en alle inwoners van Westzand al snel in je hart en je hebt het gevoel dat je ook een deel uitmaakt van deze fijne gemeenschap. Het dorp en de mensen hebben van Marieke Douwes veel aandacht gekregen en dat lees je in elke regel terug. En dan dat lieve zwerfgeitje… ❤️.

Het boek leest als een trein en dat heeft alles te maken met de prettige schrijfstijl van de auteur. Ook al weet je vrij snel hoe dit verhaal uiteindelijk zal eindigen, het lukt de schrijver om haar lezers constant geboeid te houden. Ik vond het elke keer jammer om dit boek opzij te leggen en dat is een groot compliment voor de Marieke Douwes. 

Iets nieuws onder de zon is zoals een feelgood moet zijn: drie eetlepels humor, een snufje drama en luchtig geklopt. Gelukkig is dit het eerste deel van De duinen van Westzand-serie. Ik kan niet wachten op deel twee.

Liefs!

Dit boek heb ik ontvangen van de auteur. Marieke, heel erg bedankt dat ik mee mocht doen met de blogtour van dit heerlijke boek.

Titel: Iets nieuws onder de zon | Auteur: Marieke Douwes | Uitgeverij: Harper Collins |          224 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Welkom
Gewoon Iloon - Profielfoto

Leuk dat je een kijkje komt nemen op gewooniloon.com.  Mijn naam is Ilona en ik blog ondertussen alweer drie jaar. Ik ben begonnen met een blog over boeken, maar tegenwoordig schrijf ik over alles wat ik graag met je wil delen (en dat is stiekem best veel). Veel lees- en kijkplezier!

Liefs!

Samenwerken?

Ben jij op zoek naar een leuke samenwerking? Stuur een mailtje naar samenwerken@gewooniloon.com en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Advertentie
Wonen 2023Wonen 2023
Meer over mij?
Tag Cloud
Populaire berichten

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.