Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman

Banner Blogmas 2022

Langste. Kerst. Ooit van Lisette Jonkman zou eigenlijk in 2020 verschijnen, maar door omstandigheden kwam het boek pas in oktober van dit jaar uit. Ik ben dol op de Onbreekbaar-serie van deze schrijver, dus ik had veel zin om dit boek te gaan lezen. Ben ik enthousiast?

Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman

‘Misschien wordt vanavond dan toch beter dan vanmiddag. Ik bedoel, dat moet wel, toch? Het is kerst. Ik hou van kerst. Ik wou dat het elke dag kerst was. Het wordt heus wel beter.’

Kerst 2022Kerst 2022

Flaptekst

‘Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze kerst alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de zalm brandt aan, de halve tafel vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is.

Maar dan wordt ze de volgend ochtend wakker… op eerste kerstdag.

Mijn mening

Sinds mijn hersenschudding/whiplash lees ik veel meer op mijn e-reader dan voorheen en ook Langste. Kerst. Ooit. van Lisette Jonkman heb ik digitaal aangeschaft en gelezen. Het fysieke boek ziet er leuk uit en straalt feelgood uit. Het ziet er niet uit als een typisch ‘kerstboek’ en ik denk dat hier bewust voor is gekozen. De titel vind ik grappig en origineel. Ik denk wel dat deze titel lezers aantrekt.  

Op Bookstagram is dit boek heel erg veel voorbijgekomen en de reacties zijn over het algemeen erg positief. Ben ik ook zo positief?

Lisette Jonkman kan heel goed schrijven. Ze gebruikt veel humor, haar boeken lezen makkelijk weg en er zit altijd wel een fijn tempo in. Ook Langste. Kerst. Ooit. is een leuk feelgoodboek.

Omdat de hoofdpersoon Noëlle meerdere keren eerste kerstdag overdoet, vond ik het op een gegeven moment te lang duren. De auteur heeft echt geprobeerd om elke eerste kerstdag anders in te vullen, maar ik vond het steeds moeilijker worden om mijn aandacht erbij te houden. 

De personages zijn wel heel goed neergezet. Ik heb om sommige personages heel erg moeten lachen en ik zou het niet erg vinden als Lisette Jonkman verder zou schrijven over deze bijzondere familie. Ze zijn echt heel leuk samen. 

Langste. Kerst. Ooit. van Lisette Jonkman is een amusant feelgoodboek om te lezen tijdens de kerstdagen. Misschien niet haar beste boek ooit, maar zeker vermakelijk. 

Liefs!

Titel: Langste. Kerst. Ooit. | Auteur: Lisette Jonkman | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff 
| 265 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.