Dit zijn mijn rolschaatsen: Moxi Jack Skates

Vier jaar geleden ben ik begonnen met rolschaatsen en dat deed ik op tweedehands RSI rolschaatsen. Prima om mee te beginnen, maar ik wilde al snel nieuwe skates. Ik kwam de Moxi Lolly’s tegen en was meteen verliefd. Na twee jaar begon het toch weer te kriebelen en besloot ik Moxi Jack’s te kopen. Dit zijn de skates waar ik nu niet meer zonder kan.

Moxi Jack Skates

Moxi Skates

Estro Jen, oftwel Michelle, is de eigenaar van Moxi Skates. Haar doel is om de beste rolschaatsen ter wereld te ontwikkelen om zo haar liefde voor rolschaatsen over te brengen. Er zijn zowel betaalbare als duurdere rolschaatsen te koop die door en voor rolschaatsers gemaakt zijn. Kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Moxi Jack wheels

Moxi Jack Skates

Mijn eerste Moxi’s waren de Lolly Outdoor Skates. Prachtige skates om mee op pad te gaan en waar ik ook heel wat kilometers op heb gereden. Toch was mijn oog ook gevallen op de Moxi Jack Skates en na twee jaar besloot ik deze rolschaatsen erbij te kopen. Daar heb ik absoluut geen spijt van.

Moxi Jack

De Moxi Jack’s zijn namelijk een stuk steviger dan de Moxi Lolly’s. De schoen is gevoerd en een stuk stugger, waardoor ik meer steun voel bij mijn enkels. Ik heb hierdoor ook veel meer tijd nodig gehad om ze in te rijden, ongeveer tien uur.

Ondanks dat ik even moest wennen aan de Moxi Jack’s vind ik ze nu veel lekkerder zitten. Daarnaast zijn deze rolschaatsen net wat beter van kwaliteit dan de Lolly’s, maar dat zie je ook terug in de prijs (500 euro is niets).

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn Moxi Jack Skates

Ik heb de Moxi Jack Skates in de kleur Jade genomen en ik ben nog steeds blij met deze keuze. Daarnaast heb ik voor de ‘standaard’ sunlite plate gekozen, omdat ik niet van plan ben om van een halfpipe af te skaten. 

Moxi Jack 2

De veters in luipaardprint heb ik ook gekocht bij Moxi, omdat ze goed passen bij de voering van de schoen ( en ook wel bij mij).

Ik heb werkelijk geen idee hoe dat ijzeren ding op de tong van de schoen heet, maar ik vind het fantastisch. Als je je veters strikt, zorg je ervoor dat je veter hier omheen zit en je tong schuift niet meer heen en weer tijdens het rolschaatsen. Echt een uitvinding.

Radar wheels - Moxi Jack

Deze prachtige roze wielen zijn van Radar en zijn de 57mm Energy 78a, goede buitenwielen dus. Op dit moment zijn er nieuwe wielen in bestelling met lichtjes erin, zodat ik kan shinen tijdens een avondje Skate Fever 🙈.

Zoals je ziet heb ik geen stopper aan de voorkant, maar jam plugs van Powerdyne. Zo heb ik net iets meer bewegingsvrijheid tijdens het rolschaatsen. Omdat ik mijn rolschaatsen niet graag beschadig, heb ik wel een beschermingskapje over de neuzen van mijn rolschaatsen heen. Saai zwart, maar ik vind het er wel goed bij staan.

En zo zien mijn Moxi Jack Skates er op dit moment uit. Ik vind ze zelf echt prachtig.

Rolschaatsen is het allerleukste om te doen en ik kan niet wachten totdat we weer lange zomeravonden hebben, zodat ik ’s avonds op pad kan gaan. Met mijn Moxi Jack’s gaat dat helemaal goed komen. Benieuwd of rolschaatsen iets voor jou is? Ga dan eens een avondje naar een rolschaatsdisco. Ik weet zeker dat je een fantastische avond hebt. 

Liefs!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.