Hoe ik heb leren rolschaatsen

10 april 2020 stond ik voor het eerst op rolschaatsen, maar ik had geen idee wat ik moest doen. Ik ben op zoek gegaan naar filmpjes op YouTube om te leren rolschaatsen. Om ervoor te zorgen dat jij niet eerst hoeft te gaan zoeken, deel ik je mijn favoriete tutorials. Veel plezier met oefenen.

Dirty School of Skate - Dirty Deborah Harry

Er zijn op YouTube ontzettend veel filmpjes te vinden om je te helpen bij rolschaatsen. Ik liep er alleen vaak tegenaan dat het al meteen te moeilijk werd uitgelegd, terwijl ik letterlijk voor het eerst op rolschaatsen stond. Al snel kwam ik Dirty Deborah Harry tegen en zij heeft mij heel erg veel geleerd. 

Toen ik vorig jaar stuntelend vooruit probeerde te komen, waren de rolschaatsbanen in Amerika net allemaal dicht gegaan. Dirty Deborah heeft die tijd gepakt om ontzettend veel filmpjes te maken en te publiceren. 

Als je echt startend ben dan raad ik je aan om te beginnen met de lessen. Zij doet dit echt op een fijne en rustige manier én met een hoop humor. 

De link van die eerste lessen vind je hier.

Ondertussen kan ik mezelf aardig redden op rolschaatsen, maar ik kijk nog steeds graag naar de tutorials van Dirty Deborah. Absoluut een favoriet!

 

That Nicole Fiore

Nicole maakt ook filmpjes om anderen te helpen met leren rolschaatsen. Zoals ze zelf schrijft, rolschaatst ze al haar hele leven. Ze heeft er ook meerdere prijzen mee gewonnen.

Wat ik heel fijn vind aan de filmpjes van Nicole is dat ze de tijd neemt om het zo goed mogelijk uit te leggen. Ze is heel rustig en laat goed zien wat ze precies doet. 

Met 91 rolschaatsvideo’s kan je best even vooruit toch? Je vindt haar YouTube-kanaal hier.

Zelf volg ik op dit moment haar TikTok Backwards Walk

rolschaatsen

Rollercoastinrubes

De laatste die ik graag met je wil delen is ook voor mij nog vrij nieuw: Rubina van @rollercoastinrubes. Zij maakt sinds een jaar filmpjes en zet ze op Instagram. Zij rolschaatst ook nog maar net en dat maakt het wat herkenbaarder (al doet zij het echt al belachelijk goed).

Naast haar filmpjes is het ook een enorm grappige vrouw. Ik kan me best voorstellen dat sommige mensen niet zitten te wachten op al haar grapjes tussendoor, maar ik kan dat wel waarderen. Ze helpt mij in ieder geval vaak goed op weg. Aanrader!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en dat je hiermee aan de slag kunt gaan. Voor mij zijn dit de belangrijkste kanalen om te leren rolschaatsen. Niet alleen toen ik net begon, maar nog steeds gebruik ik ze regelmatig. 

Mocht je nog goede tips voor mij hebben dan hoor ik het graag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.